09.02.2021  |  Klima, miljø og energi

15.000 ton elektronikskrot ligger stadig efterladt

Miljøminister Lea Wermelin indleder nu en undersøgelse, der har til formål at komme til bunds i sagen og ikke mindst afgøre hvor ansvaret ligger.

Den grønne virksomhed Danweee Recycling vandt for tre år siden opgaven om at håndtere og genanvende omkring 80 procent af elektronikaffaldet fra de danske hjem. Virksomheden gik konkurs og efterlod sig 15.000 ton elektronikskrot. 

Det skriver Berlingske. 

Den dag i dag ligger det potentielt miljøskadelige affald der stadigvæk til fare for både jord og grundvand.

Miljøminister Lea Wermelin indleder nu en undersøgelse, der har til formål at komme til bunds i sagen og ikke mindst afgøre hvor ansvaret ligger.

Læs også: Fælles metode for rapportering om genbrug er vedtaget

”Selvfølgelig må vi ikke ende i en situation, hvor der ligger tonsvis farligt elektronikaffald på jorden. Vi er nødt til at vide, hvad der op og ned, om der skal strammes op, for vi skal undgå, at det kommer til at ske igen fremadrettet. Det er også ødelæggende for den tillid, som danskerne skal have til, at når man sorterer affald, så kan man også trygt regne med, at det bliver håndteret korrekt bagefter. Ellers stopper man med at tro på, at det giver mening at bruge tid på – men det gør en grøn forskel, hvis man genbruger og genanvender”, siger hun.

Læs også: Svensk forslag om producentansvar på tekstiler

Producentansvar
Ale producenter af elektronik er forpligtede til at tage ansvar for at deres udtjente produkter bliver bortskaffet og håndteret miljømæssigt korrekt. Her benytter de fleste producenter sig at kollektive ordninger, som betales for at organisere og udføre den opgave. Det var sådanne ordninger, der havde givet Danweee opgaven tilbage i 2015.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere