26.01.2023 | Supply chain
4 ud af 5 af Europas transportvirksomheder ønsker at gøre deres flåde grønnere
83 procent af europæiske virksomheder vil skifte til f.eks. eldrevne køretøjer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af AddSecure. Men bekymringer om rækkevidden og omkostninger spænder ben for udviklingen.
Over to tredjedele af europæiske transportvirksomheder udtrykker bekymring om el-køretøjernes begrænsede rækkevidde. Foto: 123RF
Fire ud af fem (83 procent) af europæiske transportvirksomheder er villige til at skifte til elektriske køretøjer eller alternativt brændstof i deres flåde – eller begge dele, hvis muligheden er der.
Det afslører en ny undersøgelse gennemført af AddSecure, europæisk udbyder af sikre IoT løsninger.
Den paneuropæiske undersøgelse viser samtidig, at for en ud af fire transportvirksomheder (26 procent) er bæredygtighed i sig selv den primære årsag til ønsket om omstilling til en mere klimavenlig flåde, mens det for mere end hver femte (23 procent) er kundernes krav, der er den hovedsagelige årsag for ønsket om omstillingen.
Samtidig fortæller et flertal om begrænsninger og udfordringer, der hæmmer deres omstilling:
Over to tredjedele (70 procent) udtrykker bekymring om køretøjernes begrænsede rækkevidde, hvilket er en stor udfordring.
Læs også: International alliance vil udfase fossile lastbiler fra 2035
Samtidig er manglen på ladestationer langs vejene nævnt som en stor bekymring for mere end 3 ud af 5 adspurgte (65 procent), hvorimod den tunge vægt af batterierne og de høje omkostninger for el-køretøjer begge vakte bekymring hos halvdelen af de adspurgte.
”Undersøgelsens resultater fremhæver nødvendigheden for større investeringer i teknologi og infrastruktur for at understøtte grøn omstilling til bæredygtige flåder på tværs af Europa,” kommenterer Claes Ödman, der er CEO for Smart Transport hos AddSecure, og fortsætter:
”Uden den slags investeringer, vil transportvirksomheder have meget svært ved at overkomme udfordringerne for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter klimavenlige transportløsninger”.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.