26.01.2023  |  Supply chain

4 ud af 5 af Europas transportvirksomheder ønsker at gøre deres flåde grønnere

83 procent af europæiske virksomheder vil skifte til f.eks. eldrevne køretøjer. Det viser en ny undersøgelse foretaget af AddSecure. Men bekymringer om rækkevidden og omkostninger spænder ben for udviklingen.

Fire ud af fem (83 procent) af europæiske transportvirksomheder er villige til at skifte til elektriske køretøjer eller alternativt brændstof i deres flåde – eller begge dele, hvis muligheden er der.

Det afslører en ny undersøgelse gennemført af AddSecure, europæisk udbyder af sikre IoT løsninger.

Den paneuropæiske undersøgelse viser samtidig, at for en ud af fire transportvirksomheder (26 procent) er bæredygtighed i sig selv den primære årsag til ønsket om omstilling til en mere klimavenlig flåde, mens det for mere end hver femte (23 procent) er kundernes krav, der er den hovedsagelige årsag for ønsket om omstillingen. 

Samtidig fortæller et flertal om begrænsninger og udfordringer, der hæmmer deres omstilling:

Over to tredjedele (70 procent) udtrykker bekymring om køretøjernes begrænsede rækkevidde, hvilket er en stor udfordring.

Læs også: International alliance vil udfase fossile lastbiler fra 2035

Samtidig er manglen på ladestationer langs vejene nævnt som en stor bekymring for mere end 3 ud af 5 adspurgte (65 procent), hvorimod den tunge vægt af batterierne og de høje omkostninger for el-køretøjer begge vakte bekymring hos halvdelen af de adspurgte. 

”Undersøgelsens resultater fremhæver nødvendigheden for større investeringer i teknologi og infrastruktur for at understøtte grøn omstilling til bæredygtige flåder på tværs af Europa,” kommenterer Claes Ödman, der er CEO for Smart Transport hos AddSecure, og fortsætter:

”Uden den slags investeringer, vil transportvirksomheder have meget svært ved at overkomme udfordringerne for at imødekomme den stigende efterspørgsel efter klimavenlige transportløsninger”. 

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere