30.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Aalborg Portland investerer millionbeløb i grønnere cementproduktion

Cementproducenten Aalborg Portland har investeret 77 millioner i at gøre produktionen mere stabil, effektiv og ikke mindst mere bæredygtig.

Den nordjyske cementproducent Aalborg Portland har investeret 77 millioner i at ombygge en af dets ovne, så cementproduktionen fremover bliver mere effektiv, mere stabil og mere miljøvenlig.

Der er tale om Aalborg Portlands største produktionslinje til grå cement, Ovn 87, der i løbet af foråret blev bygget om, så den kunne blive bedre og grønnere.

”Investeringen i Ovn 87 er en del vores ambition om, at 60 procent af energiforbruget i produktionen af grå cement i fremtiden skal udgøres af alternative brændsler”, siger produktionschef hos Aalborg Portland, Søren Konstmann Lausen. Han fortsætter:

”Ombygningen omfatter et forbedret design af Ovn 87s kalcinatorer, der benyttes til at fjerne den bundne CO2 fra råmaterialerne. Det nye design giver blandt andet mulighed for at erstatte flere fossile brændsler med de alternative og samtidig skabe en mere stabil og miljøvenlig ovndrift”.

Læs også: Nyt samarbejde skal sikre bæredygtig produktion af rejer i Vietnam

De alternative brændsler vil blandt andet være affald, restprodukter fra industrien og tørret spildevandsslam fra Aalborg Kommune, oplyser cementproducenten. Sidste år brugte Aalborg Portland 150.000 tons alternative brændsler i produktionen, hvilket var en stigning på 18 procent sammenlignet med 2015. Og nu vil det tal altså yderligere blive øget.

-CHM

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere