31.05.2018  |  Klima, miljø og energi

Aalborg Vognmandsforretning vil drive en ansvarlig og bæredygtig forretning

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bæredygtighed er nok ikke det ord, man først tænker på, når man hører om en vognmandsforretning, men det vil Aalborg Vognmandsforretning gøre noget ved. AVAS vil gå forrest i kampen for at mindske deres CO2 udslip og har gang i flere bæredygtige tiltag.

Hos AVAS arbejder vi med bæredygtighed på flere måder. Det spænder vidt fra nye tiltag, som Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE) har foreslået i forbindelse med vores medlemskab, og helt til konventionelle miljømål inden for energirigtig kørsel som f.eks. at reducere tomgangstider, øge friløb og mindske overhastighed. På den måde er vi med til at formindske CO2, NOx og SOx udslip fra lastbilerne og samtidig mindsker det slitage på bl.a. dæk, som fører til færre dækudskiftning. Chaufførernes kørestil har også stor betydning for lastbilernes brændstofforbrug og ved at holde fokus på kørestilen og skubbe til uheldige vaner, sparer vi faktisk en del brændstof,” fortæller Helle B. Holm, som er miljøkoordinator hos AVAS.

Fordobling af vognpark, men formindsket CO2 udslip

AVAS har i dag har næsten 100 lastbiler med en gennemsnitlig CO2 udslip på mere end 500 ton CO2 om året fra vognparken, og siden implementeringen af ISO 14001 miljøledelsessystemet i 2012, er de gået forrest for at formindske deres CO2 udslip.

På trods af en fordobling af vognparken i 2017 har vi sænket vores CO2 udslip med hele 20 %, da vi har implementeret energirigtig kørsel og over halvdelen af vognparken er skiftet til EURO VI lastbiler med et CO2 udslip på gennemsnitligt 175g/km. Nutidens små personbiler har et gennemsnitligt CO2 udslip på 108 g/km alt efter størrelse og brændstofs forbrug samt last, så der er tale om en signifikant formindskelse. Gevinsten for miljøet er nem at finde, når man ser på at for hver liter diesel, der spares, udledes der samlet set 2,65 kg CO2 mindre,” udtaler Anders Clausen, som er miljøassistent hos AVAS.

Vi skal være i front

AVAS vil gerne være i front, når det kommer til bæredygtige tiltag. Tanken om alternative brændstoffer såsom hydrogen, biogas og bioethanol vil højst sandsynligt komme på dagsordenen i de næste 5 år, og der bliver allerede så småt diskuteret fremtidige muligheder med NBE.

Som Helle B. Holm fortæller; ”Vi valgte derfor også at deltage i projektet ”Bæredygtig vækst gennem energi- og ressourceeffektive små og mellemstore virksomheder”, fordi det spillede godt ind i vores nuværende energi og miljøpolitik bl.a. med henblik på at spare brændstof og energi. Under bæredygtighedsscreening blev der fundet forskellige projekter, som kan realiseres hos AVAS. Projekterne var f.eks. erstatning af drikkevand med regnvand til bilvask, bæredygtig håndtering af bl.a. byggeaffald og haveaffald, samt omstilling af køretøjer til alternative brændsler (biogas, hydrogen/hybrid, el, biodiesel), hvor endnu mere CO2 kan spares.

”Hos AVAS føler vi, at den tredobbelte bundlinje inden for miljø, økonomi og sociale aspekter skal være opfyldt for at man kan drive en ansvarlig og bæredygtig forretning nu og i fremtiden. Derfor er vores motto også: ”Vi holder hvad vi løfter”.” udtaler Jan R. Kjelgaard, Adm. Direktør hos AVAS.

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere