17.09.2014  |  Klima, miljø og energi

Aarhus når ikke mål om CO2-neutralitet i 2030

Et stigende energiforbrug i Aarhus betyder, at kommunen misser målet om at blive CO2-neutral i 2030.

Selv om fjernvarmen i Aarhus fra 2016 overgår helt og holdent til biomasse, og CO2-udledningen dermed får et ordentligt hak nedad, er det ikke nok til, at kommunen kan indfri sit politiske mål om CO2-neutralitet i 2030.

Læs også: Brugerne spiller en vigtig rolle for Aarhus Kommunes energirenovering

Det siger Thomas Dejbjerg Pedersen, projektleder i klimasekretariatet i Aarhus Kommune, til dknyt.dk.

”Vi når det ikke, som det ser ud nu. Vi er en kommune, som vokser ekstremt meget de her år – der kommer rigtig mange flere indbyggere til og meget mere erhvervsliv, og det gør det vanskelligere at nå målene på grund af et stigende energiforbrug”, siger Thomas Dejbjerg Pedersen til dknyt.dk.

Kommunens fremskrivning viser blandt andet, at transportsektoren kommer til at fylde langt mere fremover.  

”Kommunen kan gøre meget på den kollektive transport, og i forhold til kommunens egen transport, men det er straks sværere at gøre noget ved borgernes og virksomhedernes transport, for det handler i høj grad også om teknologiudvikling og biobrændsler”, siger Thomas Dejbjerg Pedersen.

Læs også: Aarhus kan ikke længere kalde sig for en Fairtrade-by

Aarhus Kommune holder ifølge Thomas Dejbjerg Pedersen fast på ambitionen om CO2-neutralitet i 2030 på trods af, at man for nuværende ikke kan se, hvordan målet skal kunne nås.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere