07.06.2017  |  Samfund

ADVISORY BOARD FOR CIRKULÆR ØKONOMI ANBEFALER STANDARDER SOM EN DEL AF LØSNINGEN

Indhold fra partner Hvad er dette?

Advisory Board for Cirkulær Økonomi er i dag kommet med deres anbefalinger til, hvordan dansk erhvervsliv kan omstille sig til en mere cirkulær økonomi. En vigtig del af anbefalingerne er øget brug af standarder.

- Den cirkulære økonomi er en vigtig dagsorden, som kan gøre Danmark grønnere og give vækst til danske virksomheder. Det rammer derfor i hjertet af Dansk Standards værdigrundlag: At skabe vækst i erhvervslivet og kvalitet i samfundet. Dansk Standard arbejder allerede i dag med cirkulær økonomi, og vi er meget stolte af at være en del af Advisory Board for Cirkulær Økonomis anbefalinger, siger Anne Hasløv, administrerende direktør i Dansk Standard.

De europæiske standardiseringsorganisationer er gået i gang med at udvikle 14 nye standarder inden for cirkulær økonomi. Standarderne kan komme til at få indflydelse på konkret lovgivning fra EU-Kommissionen. Det er derfor vigtigt, at danske virksomheder, der ønsker at arbejde med cirkulær økonomi, deltager i udviklingen af standarderne gennem Dansk Standard og dermed får indflydelse på deres endelige udformning.

Danmark er allerede i dag et af de lande, hvor der er gode muligheder for at imødekomme en cirkulær økonomi. Den position kan udnyttes til øget eksport og vækst internationalt. Hvis Danmark vil være forgangsland på området, kræver det dog en langt mere aktiv og målrettet indsats i arbejdet med standarder, som understøtter cirkulær økonomi. Derfor er Advisory Boardets anbefalinger om, at virksomheder i højere grad deltager i det netop igangsatte europæiske arbejde med at udvikle generiske standarder på området, kærkommen.

- Dansk Standard hjælper gerne danske virksomheder med at få indflydelse på morgendagens internationale standarder inden for cirkulær økonomi, så de tager udgangspunkt i danske behov og danske styrkepositioner. Og vi står klar til at øge vores aktiviteter inden for området og hjemtage mest mulig viden til gavn for Danmark og samtidigt sikre vigtige danske fingeraftryk på fremtidens standarder, understreger Anne Hasløv.

Mere fra Dansk Standard

Dansk Standard

https://www.ds.dk/da

  • ds@ds.dk
  • 39 96 61 01
  • Göteborg Plads 1, 2150 Nordhavn

Dansk Standard udvikler og udgiver standarder, udbyder kurser og tilbyder rådgivning. Målet med vores ydelser er at styrke erhvervslivets og samfundets konkurrenceevne og bæredygtighed. Dansk Standard er Danmarks standardiseringsorganisation. Vi giver vores kunder mulighed for at deltage i udviklingen af europæiske og internationale standarder og dermed f…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere