10.06.2021  |  Medarbejder

Advokater rykker på løn under barsel til mænd

Hos et af landets største advokathuse indfører man nu 24 ugers betalt barselsorlov til fædre. Målet er bedre trivsel og større ligestilling.

Hos Bruun & Hjejle kan mænd nu også gå på barsel med fuld løn i 24 uger.

”Vi ser ingen grund til ikke at forbedre forholdene for mændene. Det kan være, at ligestilling ikke er et juridisk krav i dag, men det er, hvor vi som virksomhed og som samfund bør og vil ende. Det giver bedre vilkår for mænd, men dermed også for kvinder,” siger Ole Spiermann, som er formand for og partner i Bruun & Hjejle til finans.dk.

Advokathuset, som er et af Danmarks største med 250 medarbejdere, har henved lige mange mænd og kvinder ansat. Men i partnerkredsen, som er et advokatfirmas ledelse, er der kun fire kvinder. Og 21 mænd. Der er ingen kvinder i bestyrelsen.

Kvinder i Danmark holder i gennemsnit otte gange så lang barselsorlov som mænd. Det bliver jævnligt peget på som en af grundende til at der er langt færre kvindelige ledere.

Til gengæld vokser forventningerne til mangfoldighed fra især internationale kunder i advokatbutikkerne, og desuden er fremtidens talentmasse overvejende kvinder. Hovedparten af de jurastuderende er nemlig kvinder.

Den administrerende direktør i Danske Advokater, Paul Mollerup, mener i det lys, at det er godt at se en så klar udmelding fra en af hans medlemmer. Han advarer dog om, at det ikke er nok at tilbyde de 24 uger med løn, men at det skal gøre tydeligt for de ansatte, at det både er ”tilladt og forventet” at mænd også holder lang barselsorlov.

Ole Spierman er da også helt klar over, at løn i 24 uger til fædre eller medmødre ikke fikser ligestillingsudfordringen. 

"Vi gør os ikke en illusion om, at vi når en 50/50 fordeling mellem mænd og kvinder i partnerkredsen ved det her skridt. På den måde er det et lille skridt, og der er mange måder, vi gerne vil arbejde videre," siger han til finans.dk

Bruun & Hjejle er ikke det eneste advokathus, der har taget skridt omkring barsel, for at øge ligestilling. Hos GorrissenFederspiel er man dog gået en anden vej, og tilbyder både kvinder og mænd at virksomheden indbetaler den manglende optjente pension under barsel. Det skal fungere som et incitament til at fastholde medabrejderne efter endt barselsorlov.

Med eller uden løn er der dog chance for at flere mænd til holde mere barsel i de kommende år. Lovgivning fra EU betyder, at fra 1. januar 2022 skal der være to måneders barsel øremærket til hver forælder.

- EHS

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere