31.10.2016  |  Medarbejder

Aldersdiskrimination koster Dansk Supermarked millionbeløb

Dansk Supermarked er blevet dømt for aldersdiskrimination og skal derfor betale erstatning til 13 tidligere medarbejdere. Det samlede erstatningsbeløb lyder på over 3,5 millioner kroner.

13 tidligere medarbejdere hos Dansk Supermarked er hver blevet tilkendt en erstatning på 270.000 kroner som følge af ulovlig aldersdiskrimination. Det har Retten i Aarhus afgjort.

Læs også: Dansk Supermarked i front for nyt madspildsprojekt

Diskriminationen har fundet sted i forbindelse med de tidligere medarbejderes afskedigelse fra de tekniske afdelinger, som de hver især arbejdede i, skriver Dansk Handelsblad. Erstatningen pr. medarbejder svarer til ni måneders løn og løber op på 3,51 mio. kr. for samtlige 13 medarbejdere.

Årsagen til dommen
Det var i juli i år, at Retten i Aarhus stadfæstede Ligebehandlingsnævnets afgørelse i de 13 sager om forskelsbehandling og samtidig tilkendte erstatningerne.

Retten lagde vægt på, at de afskedigede medarbejdere havde synliggjort, at deres alder havde spillet ind, ved at henvise til en række udtalelser i forbindelse med fyringerne, ved den statistiske sammenhæng og arbejdsgiverens bemærkninger.

Læs også: Mærsk-selskab anklaget for at underbetale arbejdere i Indonesien

Seks ledende medarbejdere afgav i denne forbindelse vidneforklaringer, men retten fandt ikke, at Dansk Supermarkeds bevisbyrde var løftet.

Dansk Supermarked-koncernen står bag Netto, Føtex, Bilka og Salling.

- KLZ

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere