23.06.2016  |  Klima, miljø og energi

Amazons en-times levering skaber miljøbekymring i Paris

Amazons en-times levering falder ikke i god jord på borgmesterkontoret i Paris. Her frygter man, at Prime Now-servicen vil få konsekvenser for både lokale virksomheder og miljøet.

I sidste uge lancerede Amazon sin en-times leveringservice, Prime Now, i Paris. Men ikke alle er lige glade for, at indbyggerne i Paris nu kan modtage de varer, der har købt online, med ekspresfart.

Læs også: Transportgigant efterspørger bæredygtige løsninger

Paris’ borgmester, Anne Hdig har således udsendt en streng advarsel til Amazon vedrørende virksomhedens hurtig-levering, hvori der rejses en bekymring for servicens indvirkning på lokale virksomheder. Desuden kritiseres det, at Amazon først har informeret myndighederne få dage før, at den nye service træder i kraft i Paris. Det skriver theverge.com.

I en pressemeddelelse opfordrer Borgmesterkontoret desuden Amazon til at garantere, at virksomhedens hurtig-leveringsservice ikke vil øge byens forureningsproblemer, ligesom at den ikke må "skade mangfoldigheden i Paris’ økonomi".

Unfair konkurrence
I pressemeddelelsen står der også, at det vil være op til lokale lovgivere at afgøre, om der er behov for sikkerhedsmæssige foranstaltninger for at beskytte lokale virksomheder.

I et interview med FranceInfo beskriver en repræsentant fra Paris' rådhus en-times leveringen som "unfair konkurrence", der vil skade de lokale handlende, fordi Amazon ikke vil møde de samme skatter og krav som andre leverandører. Ifølge The Verge har Amazon ikke ønsket at kommentere på kritikken.

Amazon har tidligere fået kritik af de franske myndigheder. I 2013 beskyldte landets daværende kulturminister virksomheden for at ødelægge boghandlerne, og i 2014 trådte der derfor en lov i kraft, der forbød Amazon og lignende onlineforhandlere at tilbyde gratis forsendelse på nedsatte bøger.

Læs også: Amazon – endelig med grøn kurs?

Amazons Prime Now-service dækker over mere end 18.000 varer, herunder både ferske og frosne fødevarer.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere