Ambitiøse klimastrategier lever ikke kun op til certificeringer. De overgår dem.

Den progressive udvikling i bæredygtighed har lært os, at hvis vi vil have en stærk klimastrategi, så må vi hele tiden være et skridt foran certificeringerne.

Den progressive udvikling i bæredygtighed har lært os, at hvis vi vil have en stærk klimastrategi, så må vi hele tiden være et skridt foran certificeringerne.

Først stillede forbrugerne krav til produkterne. Siden blev der stillet krav til virksomhederne. Til værdierne og menneskene i kontorstolene bag. Derefter stillede forbrugerne skarpt på produktionen – til alle dem, der forsyner kæden og ikke mindst til produkternes fortid og aftryk i naturen og miljøet. I dag har kravene udvidet sig til ikke kun at kigge hele vejen rundt om produktet og ind i dets fortid – i dag forventer man også at fremtiden bliver regnet med.

”Især i byggebranchen har livscyklusser vundet frem. Spørgsmålet er, hvad det næste bliver? Og om vi allerede nu kan tage ved lære af, hvor progressiv udviklingen i bæredygtige bygninger er? Så fremadstormende, at det kan betale sig at se ud over certificeringer og alene leve op til dem,”
siger Christian Iversen, direktør i Forbo Danmark.

Dansk byggeri er foran med certificeringer
I Danmark er vi foran, når det kommer til bæredygtige certificeringer og standarder, der stiller krav til byggeriet. Oftest er både produktudviklingen, samt viden blandt arkitekter og bygherrer endnu længere fremme, end certificeringerne reelt kan rumme. Der er tale om en konstant udvikling i et tempo, hvor certificeringerne ikke kan følge med.

”I dag er en ambitiøs klimastrategi ikke en, der alene lever op til udvalgte certificeringer. Strategien skal derimod forsøge at overgå certificeringerne, så den også passer til dagen i morgen. Den ambitiøse strategi bør skubbe med på udviklingen og gøre indkøbere og medarbejdere ambitiøse nok til at lede efter endnu bedre bæredygtige løsninger end dem, der umiddelbart ligger til højrebenet og opfylder certificeringernes krav,”
siger Christian Iversen.

Fremtidens produkter tænker længere
Et eksempel på et produkt, der båder skuer bagud og fremad i klimastrategien er Forbos linoleumsgulv Marmoleum. Lægger man 6000 kvadratmeter Marmoleum – hvad der svarer til en fodboldbane – suger produktionen af gulvet hele 243 kilo CO2 ud af atmosfæren på grund af de fornybare og plantebaserede råstoffer. Produktets fortid rammer altså ikke kun et nul-mål i CO2. Det hjælper også naturen af med en overvægt af CO2.

Men Forbo går endnu længere for fremtidens krav, for med et gulv følger rengøring, og med rengøring følger ressourcer og arbejdskraft.

”Ved internt i Forbo at udvide et fokus på vedligeholdelse og rengøring har vi skabt gulve, der kræver mindre rengøring efter, at det er lagt. Det giver os ingen særlig certificering og er heller ikke noget, der nødvendigvis fremmer os i udbud, men det hjælper vores kunder med at efterleve ambitiøse klimaambitioner. Derudover skriver det sig ind i ESG-rapporterne på sigt, hvilket er en afgørende faktor for bæredygtighed på den lange bane,”
siger
Christian Iversen.

Læs mere om Forbos bæredygtige initiativer og løsninger her.

Om Forbo Flooring Systems
Forbo Flooring Systems er en førende global aktør inden for kommercielle kvalitets gulvbelægninger og totalløsninger som linoleum, vinyl, design vinyl fliser, indgangsmåtter, Flotex samt tæppefliser.

09.12.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Grøn vækst er også finansiel vækst

11.11.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Særlige gulve skal give patienter på Nykøbing Falster Sygehus gladere patienter

08.11.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Bæredygtighed kan have flere nuancer og farver end grøn

19.10.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Nu kan du træne med ekstra god samvittighed

07.10.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Æstetik og bæredygtighed kan sagtens gå hånd i hånd

07.09.2021Forbo Flooring A/S

Sponseret

Institutionernes klimaløsninger findes på gulvet