19.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Anlæg til opsamling af CO2 på Amager Bakke kan blive afgørende for Københavns CO2-mål

København har et seriøst mål om at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Overborgmester Frank Jensen ser stort potentiale i CO2-fangst.

Hvis Danmark skal nå sit mål om at blive verdens første co2-neutrale hovedstad, skal der sættes hårdt ind. Amager Ressourcecenter (ARC) også kaldet Amager Bakke er en af Københavns store CO2-syndere og en CO2-reduktion netop her, vil have stor betydning for byens samlede CO2-regnskab og mål om at blive CO2-neutral senest i 2025.

Det skriver Berlingske.

Ressourcecentret ønsker at bygge et anlæg, der kan opsamle CO2 og planlægger at søge et milliard-tilskud igennem EUs innovationsfond. Hvis anlægget bliver en realitet, vil det være i stand til at fjerne 500.000 ton CO2 om året svarende til 95 procent af centrets totale CO2-udledninger.

Læs også: Aalborg Portlands direktør: Deponering af CO2 kan blive nødvendigt

Københavns overborgmester, Frank Jensen (S) er begejstret for projektets potentiale. 

”Vi har i København sat os det ambitiøse mål at blive verdens første CO2-neutrale hovedstad. Hvis vi skal nå det, er vi nødt til at rykke nu for at nå det sidste stykke i mål. ARCs projekt med CO2-fangst har potentialet til at blive den teknologi, der får København i mål,” udtaler han.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere