06.05.2020  |  Medarbejder

Anstændige jobs – også i forbindelse med en krise

Indhold fra partner Hvad er dette?

DFD’s mangeårige arbejde med social ansvarlighed udgør et godt fundament til at overkomme coronakrisen,” fortæller CSR-chef Pernille Kiær.

Ovenstående er svar på spørgsmålet: Hvordan er det muligt at fastholde sit arbejde med FN’s Verdensmål 8 om anstændige jobs midt i en krise, vi endnu ikke kender det fulde omfang af?  

Vores medarbejdere er vigtige for, at vi kan udføre vores kerneopgave – levering af vaskeriydelser til en lang række brancher i Danmark. Vores aktivitet afspejler i høj grad samfundets aktivitet, og vi har derfor også mærket krisens forandringer. På nogle af vores vaskerier har vi oplevet en øget travlhed, mens der på andre har været en væsentlig aktivitetsnedgang. 

En sådan omstilling af hverdagen stiller krav – både til ledelse og medarbejdere. Og oveni det var der et helt grundlæggende spørgsmål om sikkerhed imod smitten. 

Hurtige og konkrete tiltag
”Vi nedsatte hurtigt en taskforce, som begyndte at afdække og iværksætte nødvendige tiltag på en lang række områder. Et af fokusområderne var helt naturligt vores medarbejdere, som fortsat skulle kunne føle sig trygge ved at gå på arbejde. Allerede fra starten af krisen prioriterede vi en åben og ærlig kommunikation til vores medarbejdere,” fortæller Pernille Kiær.

De medarbejdere, som har mulighed for at arbejde hjemme, blev hurtigt udstyret med de relevante IT-værktøjer til at kunne klare arbejdsopgaverne hjemmefra. 

Som led i vores generelle arbejdsmiljøpolitik og arbejdet med FN’s Verdensmål 8 om anstændige jobs har vi allerede en række sikkerhedsprocedurer på vaskerierne. Samtidig var vi godt stillet, fordi vores medarbejdere er vante med at arbejde i et miljø med stor fokus på hygiejne. Der er bl.a. klare adskillelser mellem de rene og urene områder, og der er adgang til gængse værnemidler som håndsprit, vand og sæbe.   

Oven på det gode fundament lagde vi yderligere forholdsregler, og dem sørgede vi hurtigt for at få kommunikeret bredt ud i virksomheden. Det har været med til at modvirke usikkerhed, som Pernille forklarer:

”Der var naturligvis lidt utryghed i starten, fordi der ikke var helt klarhed over, hvordan og i hvilket omfang virussen smittede. Med udgangspunkt i Sundhedsmyndighedernes anbefalinger oprettede vi beredskabsplaner, zoneinddeling og hyppigere rengøring og desinficering af overflader. Derudover har alle uvedkommende under hele corona-perioden været forment adgang til vaskerierne. Den åbne dialog og klare kommunikation med vores medarbejdere har helt klart været med til at skabe ro, sikkerhed og tryghed ift. at kunne gå på arbejde.” 

Vi står sammen gennem krisen   
Som skrevet, afspejler vores aktivitet det øvrige samfund, og derfor oplever vi også den stilstand, der er i nogle brancher. Derfor har vi også taget del i den trepartsaftale, som arbejdsmarkedets parter indgik. Den gør det muligt for os at hjemsende medarbejdere – helt eller delvist. Det har ikke været rart eller nemt at skulle hjemsende medarbejdere, men det har været nødvendigt som led i vores bestræbelser på at bevare arbejdspladser på lang sigt. 

Uanset om der er mere travlt end normalt, om man arbejder hjemme eller er hjemsendt, så bidrager alle til at bringe DFD sikkert gennem coronakrisen. Læs mere om det her.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: anstændige jobs

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere