15.05.2019  |  Klima, miljø og energi

CSR-rapport: Ansvarlighed hele vejen rundt

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som en af Nordens største servicevirksomheder inden for vask og udlejning af tekstiler har også vi et ansvar for den bæredygtige udvikling. I 2018 løftede vi bl.a. på vores sociale ansvar gennem et øget samarbejde med kommunernes jobcentre.

Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi hos DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft, og så giver det menneskelig og forretningsmæssig værdi.

Det skal give mening og skabe værdi for vores forretning
Vi har taget stilling til og arbejder aktivt med FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. I vores arbejde har vi udvalgt tre verdensmål inden for problemstillinger, vi i det daglige berører, og hvor vi med vores bidrag kan gøre den største forskel i opfyldelsen af målene. Det drejer sig om verdensmål 8, 12 og 17.

CSR-chef, Pernille Kiær, siger:

”Det er vigtigt for os, at vi kan koble vores samfundsansvar direkte til vores forretning. Det er med til at sikre, at vores indsatser ikke bare er midlertidige løsninger, men rent faktisk er investeringer i fremtiden. Vi ser det tydeligt med de medarbejdere, som er kommet til os gennem projekter om rekruttering fra kanten af arbejdsmarkedet; vi får nogle loyale medarbejdere, som er hos os i mange år.”

I 2018 løftede vi særligt på vores sociale ansvar gennem et udvidet samarbejde med kommunernes jobcentre. I DFD har vi et langvarigt og godt samarbejde med jobcentrene, og tal trukket fra Beskæftigelsesministeriets system VITAS viser, hvor meget vi bidrager til samfundsudviklingen gennem vores jobcentersamarbejde. På et år – fra 1. juli 2017 til 30. juni 2018 – havde DFD 185 borgere i virksomhedspraktik, 58 borgere i løntilskud og 15 borgere i fleksjob. I løbet af det seneste år har DFD ansat 62 medarbejdere på ordinære vilkår efter, at de havde været i enten virksomhedspraktik eller løntilskud hos os.

Ifølge Den sociale beregner har DFD således bidraget til samfundet med 12 mio. kr. i form af kommunernes sparede overførselsindkomster til disse borgere samt øgede skatteindtægter i denne periode.

Mere fokus på ansvarligt forbrug og produktion
DFD har gennem mere end et årti arbejdet målrettet med genanvendelse af kasserede tekstiler, bl.a. gennem projekterne re:Something og Leftover i tæt samarbejde med hhv. skrædder Victoria Ladefoged og designer Klaus Samsøe. Det samarbejde kommer til at fortsætte. Vi udvider vores fokus på, hvordan vi gennem upcycling og recycling af vores udtjente tekstiler kan forlænge levetiden og derved forebygge tekstilaffald og produktion af nyt.

Vi har en ambition om, at vi genanvende så mange af vores tekstiler som muligt. Det kommer til at være et indsatsområde for 2019 og frem. Læs i vores CSR-rapport mere om de initiativer, der allerede er sat i gang.   

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere