28.09.2022  |  Strategi & ledelse

AP slår fast: Vil være i pensionbranchens grønne elite

AP Pension har allerede lagt en grønnere investeringsstrategi. Nu sætter selskabet konkrete mål for CO2-udledningerne i sin investeringsportefølje, og med målsætningen om en 37 procent reduktion i 2025 stiller AP de hidtidig højeste krav til sig i pensionsbranchen.

37 procent reduktion i klimaaftrykket fra både aktier og virksomhedsobligationer. 52 procent reduktion i klimaaftrykket fra ejendomme i drift. Begge dele inden 2025 er omme og med udgangspunkt i 2019’ niveau.

Således lyder de første konkrete klimaløfter, som AP Pension melder ud. Pensionsselskabet har ellers tidligere arbejdet aktivt med at forgrønne sin investeringsportefølje og endda med stor succes. Så stor succes, at AP Pension er det danske pensionsselskab med færrest penge i fossile selskaber ifølge en opgørelse, som NGO’en Mellemfolkeligt Samvirke publicerede tidligere på året.

Men AP har mærket en større efterspørgsel blandt kunder på klare løfter.

Samtidig har manglen på kortsigtede konkrete klimamål holdt AP fra at blive betragtet som en del af den grønne top indenfor pensionsbranchen. Selskabet måtte tage til takke med en midterplacering i NGO’en WWF - Verdensnaturfondens seneste opgørelse over de danske pensionsselskabers klimaindsats.

”For os var det vigtigere at reagere hurtigt med forskellige vigtige tiltag til at gavne miljøet her og nu. Så har vi sideløbende og lidt forsinket arbejdet med at tilslutte os et af de internationale initiativer og sætte kortsigtede reduktionsmål. Men vores ambition er at være blandt de tre bedste i sammenligningen fra WWF. Og de nye initiativer skulle meget gerne gøre, at vi får flere point,” siger Bo Normann Rasmussen, der er adm. direktør i AP Pension, til Børsen Pro.

AP fortsætter også med at prioritere grønne investeringer, som skal udgøre 15 procent af formuen i 2023, 18 procent i 2025 og 25 procent i 2030. Og selvom energikrisen betyder gode afkast på investeringer i olieselskaber, er Bo Normann Rasmussen ikke bekymret:

Læs også: Halvdelen af danske banker har ikke sat konkrete klimamål

”Vi tænker altså langsigtet. Det er ikke sådan, at vi ryster på hånden, fordi kursen stiger i nogle af de sorte selskaber. I andre perioder har de grønne investeringer outperformet de sorte, og siden juni 2019 har vores grønne investeringsprodukt (AP Bæredygtig, red.) altså klaret sig bedre end vores traditionelle investeringsprodukt,” fortæller han.

Samlet set betyder de nye klimamålsætninger, at selskabet overhaler både PFA og Danicas mål på henholdsvis 29 procent på hele investeringsporteføljen i 2025 og 15-35 procent på investeringerne i sektorerne energi, transport, forsyning, cement og stål.

Dog slår det endnu ikke klimamålet hos de ikke-kommercielle pensionsselskaber PensionDanmark og Pensam, hvis reduktionsmål lyder på henholdsvis 45 og 44 procent.

- KCP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere