10.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Apple er på 100 procent vedvarende energi

Butikker, kontorer, datacentre og andre faciliteter i 43 lande – alt hvad Apple driver, får nu sin strøm fra vedvarende energikilder, melder IT-giganten. Yderligere ni leverandører har desuden sluttet sig til jagten på ren energi.

Den amerikanske IT-mastodont Apple – verdens mest værdifulde virksomhed – har meldt ud, at koncernen nu kører 100 procent på vedvarende energi. Det omfatter både butikker, kontorer, datacentre og diverse delte lejemål i 43 lande over hele verden, inkl. USA, Kina og Indien.

Læs også: Amerikanske virksomheder køber stort ind af vedvarende energi

Derudover har yderligere ni leverandører lagt sig fast på at drive al sin Apple-relaterede produktion med strøm fra fornybare kilder. Det samlede antal partnere i det samarbejde er nu på 23.

”Vi er fast besluttede på at efterlade en bedre verden end den, vi fandt. Efter års hårdt arbejde er vi stolte af at have nået denne markante milepæl. Vi vil fortsætte med at skubbe grænserne for hvad der er muligt med materialerne i vores produkter, hvordan vi genbruger dem, vores faciliteter og vores arbejder med leverandørerne for at inddrage nye, kreative og fremadskuende kilder til vedvarende energi, fordi vi ved at fremtiden afhænger af det”, siger Apples topchef, Tim Cook, i en pressemeddelelse.

Sammen med sine partnere arbejder Apple på adskillige projekter omkring vedvarende energi rundt om i verden. I parløb med lokale forsyningsselskaber bygger Apple solkraftanlæg og vindmølleparker, ligesom man er engageret i teknologi på vej frem, såsom brændselsceller og batterilagringsprojekter.

Flere leverandører slutter sig til sagen
Pt. har selskabet 25 vedvarende energi-anlæg i drift globalt med en total kapacitet på 626 MW. Yderligere 15 projekter er undervejs, hvilket vil mere end fordoble outputtet til 1,4 gigawatt. Apple har regnet sig frem til, at virksomhedens vedvarende energi-indsats siden 2011 har skåret 54 procent af drivhusgasudledningerne og sparet miljøet for hvad der svarer til 2,1 mio. ton CO2.

På leverandørsiden har Apple som nævnt nu 23 partnere, der har forpligtet sig til 100 procent vedvarende energi. Alene i 2017 resulterede deres indsats i over 1,5 mio. ton mindre CO2. Derudover har over 85 leverandører tilmeldt sig Apples Clean Energy Portal, som er en onlineportal, der skal hjælpe leverandørerne med at finde kommercielt sunde vedvarende energi-løsninger rundt om i verden.

Læs også: Lego når ny milepæl inden for vedvarende energi

Blandt de ni nye leverandører, der sigter efter 100 procent ren energi, fremhæver Apple bl.a. ECCO Leather, der er en del af den danske ECCO-koncern, og som producerer bløde lædervarer for Apple. Råvarerne er europæiske og selve fremstillingen foregår i Holland og Kina.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere