08.09.2014  |  Strategi & ledelse

Apple forbyder kemikalier i forsyningskæden

Apple bandlyser brugen af kemikalier i virksomhedens forsyningskæde på grund af pres fra aktivister.

Succesvirksomheden Apple har forbudt brugen af to sundhedsskadelige kemikalier, der er blevet brugt på fabrikker, der indgår i virksomhedens forsyningskæde. Det sker på baggrund af et pres fra en stor gruppe aktivister, der blandt andet kommer fra miljø- og menneskerettighedsorganisationer, skriver supplymanagement.com. 

Læs også: Burberry vil fjerne giftige kemikalier i deres tøj

Apple har, efter en fire måneders undersøgelse af 22 fabrikker i Kina, forbudt brugen af kemikalierne benzen og n-hexan, der normalt anvendes i rengøringmidler. Derfor arbejder virksomheden nu for at finde alternative fabrikker, der ikke bruger de to kemikalier. 

Efter presset fra aktivisterne vil virksomheden nu gå dybere ned i forsyningkæden for at minimere brugen af skadelige giftstoffer. Desuden vil Apple fremover arbejde på at arbejde at sikre sundhed og sikkerhed for alle, der laver Apple-produkter. 

-SSM

Mere fra Sarah

Sarah Stendorff Meier

Redaktionsassistent

Uddannelse: Bachelor i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet 2012-2015. Kandidatstuderende i journalistik og kommunikation ved Roskilde Universitet. Fokusområder: socialstof, arbejdsmiljø, installationsbranchen og festivaler. 

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere