11.03.2019 | Klima, miljø og energi
Arla vil have mælkeproduktionen CO2-neutral fra 2050
Mejeriproducenten lancerer klimaplan, der omfatter 1,5 millioner malkekøer, 10.000 gårde og 70 mejerier i Nordvesteuropa.
Arla er allerede i dialog med en gruppe af såkaldte "pionerlandmænd", som producerer mælk med en meget lavere udledning af drivhusgasser end gennemsnittet. Arkivfoto.
Arla vil reducere udledningen af drivhusgasser per produceret liter mælk med 30 procent inden 2030 og neutralisere udledningen helt inden 2050.
Målene fremgår af Arlas nye klimaplan, hvor mejeriproducentens for første gang bevæger sig udover mejerierne og transporten og også tager produktionen af mælk på gårdene med.
Læs også: Mindre CO2 fra Arlas mælketransport
Det skriver Ritzau.
”Jeg tror simpelthen ikke, at man på lang sigt har en chance som virksomhed, medmindre man tager det her seriøst og viser, at man arbejder sig i retning af at blive CO2-neutral”, siger Arlas administrerende direktør, Peder Tuborgh til Jyllands-Posten og fortsætter:
”Man risikerer at blive fravalgt af forbrugerne, hvis man står stille på det her område. Derfor skruer vi klimaindsatsen temmelig markant i vejret”, siger han.
”En nødvendig beslutning”
Ifølge Jan Holm Ingemann, landbrugsøkonom og lektor på Institut for Statskundskab ved Aalborg Universitet, har Peder Tuborgh og Arla da også fat i noget af det rigtige.
”Det er fornuftigt. Jeg vil næsten kalde det en nødvendig beslutning, Arla har truffet. Og Arla er ikke alene om at have truffet den beslutning. Vi har jo også set Danish Crown gøre noget tilsvarende for nylig”, siger han til Ritzau og fortsætter:
”Hvis man skal bevare tilliden hos de yngre forbrugere, er det nødvendigt. De forlanger handling. For dem er ord ikke nok, så man er nødt til at vise, at man kan sætte nogle ambitiøse og visionære mål”.
Læs også: Klimavenlig mælkekarton skal gøre Arla førende inden for bæredygtighed
Klimaplanen omfatter 1,5 millioner malkekøer, 10.000 gårde og 70 mejerier i hele Nordvesteuropa, og Arla er allerede i dialog med en gruppe af såkaldte "pionerlandmænd", som producerer mælk med en meget lavere udledning af drivhusgasser end gennemsnittet.
- JMA
Supply chain

Knaphed på sand, sten og grus: Københavns betonaffald skal sikre råstoffer til fremtidens byggeri
Et nyt samarbejde mellem betonproducenten Unicon og Norrecco, der behandler byggeaffald med henblik på genanvendelse, vil modvirke mangel på råstoffer ved at udnytte større dele af overskuds- og nedrivningsbeton i hovedstadsregionen.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Klima, miljø og energi

Dansk FN-chef: Vi kan ikke genanvende os ud af klimakrisen
Inger Andersen, generaldirektør for FN's miljøprogram, advarer mod en stigende produktion af plastik.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.