11.02.2019  |  Klima, miljø og energi

Klimavenlig mælkekarton skal gøre Arla førende inden for bæredygtighed

Fra starten af februar får Arlas mest populære mælk, Arla 24, en ny, klimavenlig karton. De nye kartoner er lavet af træ- og plantematerialer og sikrer en CO2-reduktion på hele 22 procent.

Arla vil fremstille de mest bæredygtige mejeriprodukter i verden, og allerede i 2020 skal alle Arlas mælkekartoner være lavet af naturmaterialer. Det hænger sammen med andelsmejeriets mål om, at CO2-udledningen i 2020 skal være reduceret med en fjerdedel i forhold til 2005.

Læs også: Arla Foods vil udbetale hele deres indtjening i 2018 til mælkebønder

For at nå det mål er Arlas mest solgte mælk, Arla 24, fra uge 6 blevet leveret i en ny og mere klimavenlig karton. De nye kartoner skærer 22 procent af CO2-udledningen af de 92 millioner Arla 24-kartoner, der i 2019 vil finde vej til danskernes køleskabe. Det svarer til en CO2-reduktion på 736.000 kg.

”Vi arbejder benhårdt på at gøre vores mælk klimavenlig, og bæredygtig emballage er en vigtig del af løsningen. Ved at hælde 92 millioner liter Arla 24-mælk på de grønne kartoner reducerer vi sammen med danskerne CO2-udledningen med 22 procent sammenlignet med den tidligere karton”, siger Jakob B. Knudsen, landedirektør i Arla Danmark.

Fremstilles af naturlige materialer fra træ og planter
De nye kartoner er lavet af brunt pap, der er fremstillet af naturlige materialer fra træ og planter helt uden brug af blegningsprocesser. Det betyder, at Arla i samarbejde med kartonleverandøren har fjernet et hvidt kridtlag fra kartonen, som derfor har ét lag mindre end andre kartoner. Ved at fjerne et kridtlag og undgå blegningen bliver kartonernes CO2-udledning reduceret med 22 procent.

”Klimavenlige kartoner er en vigtig del af vores klimastrategi. Men vi stopper ikke ved kartonerne. Vi er i gang med at udskifte emballagen på alle vores store produktkategorier,” siger Jakob B. Knudsen.

Læs også: Mælkekasseindsamling hjælper på Arlas grønne regnskab

Tilbage i 2014 udskiftede Arla låget til Arla 24 til et nyt, klimavenligt låg lavet af 100 procent biobaseret plast fra sukkerrør. Det vil sige, at låget ikke indeholder oliebaseret eller fossilt plast.

”Et andet område, vi arbejder med, er bedre genanvendelse af mælkekartonerne. Vi kigger derfor på, hvordan mælkekartoner kan blive en del af affaldssorteringen i landets kommuner, så vi undgår spild af pap, der har masser af mil i sig endnu”, siger Jakob B. Knudsen.

- JMA

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere