12.08.2020  |  Strategi & ledelse

Arlas mælkeproducenter leverer gode data i klimatjekordning

Arlas klimatjekordning er et tilløbsstykke og det giver både landmændene overblik over egne CO2-udledninger og bidrager til databaseret benchmarking.

Arla besluttede i 2019 at reducere udledningen af drivhusgasser med 30 procent per kilo mælk i løbet af de næste ti år og arbejde hen mod netto-nuludledning inden 2050.

For at opnå dette indførte andelsselskabet en frivillig klimatjekordning med det formål at støtte Arlas andelshavere i at identificere udledningen på gården og give dem et billede af, hvilke tiltag de kan iværksætte for at reducere udledningen yderligere.

Læs også: Arla: Klima skal ind i mælkeprisen

"Ni ud af ti af Arlas andelshavere og omkring 95 procent af Arlas mælkepulje er nu omfattet af den nyligt lancerede klimatjekordning. Vi vil nu kunne benchmarke os i forhold til vores landmandskolleger med hensyn til CO2-aftryk. Men hvad der er lige så vigtigt, er, at dataene kan bruges til at opnå mere viden og videnskabsbaserede løsninger i samarbejde med landbrugssektoren og de akademiske institutioner, så vi kan tage kampen mod klimaforandringerne til et nyt niveau”, siger formand for Arla, Jan Toft Nørgaard i en pressemeddelelse.

Arla vil bane vejen
Klimatjekordningen består af to dele: Først indtaster landmændene deres individuelle landbrugsdata, der dækker alt fra besætningsstørrelse til staldanlæg, mælkemængde, foderforbrug og -produktion, energi- og brændstofforbrug samt produktion af vedvarende energi, i et digitalt rapporteringsværktøj med henblik på at beregne deres individuelle CO2-aftryk.

Derefter verificeres de indsendte data af en ekstern rådgiver, som besøger gården og foreslår handlingsplaner, der er skræddersyet til den enkelte bedrift.

Læs også: Arla tester to biogaslastbiler i København

Med data fra næsten alle 9.700 europæiske mælkeproducenter og en årlig produktion på cirka 14 milliarder liter mælk (cirka 8 procent af den samlede mælkepulje i EU) vil Arla opbygge et af verdens største sæt eksternt verificerede klimadata fra mejeriproduktion.

"Vores andelsselskab har nogle af den globale mejerisektors mest klimaeffektive landmænd. Klimatjekordningen er endnu et bevis på vores ønske om at være frontløber og bane vejen for en mere bæredygtig mælkeproduktion. Som andelsselskab er vi meget stolte af de skridt, vi tager for at sikre en mere bæredygtig fremtid, og jeg ser frem til at gå i dialog med de relevante interessenter for at drive omstillingen fremad – for kun sammen kan vi nå vores mål inden for bæredygtighed", siger Jan Toft Nørgaard.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere