Arlas mælkeproducenter leverer gode data i klimatjekordning

Arlas klimatjekordning er et tilløbsstykke og det giver både landmændene overblik over egne CO2-udledninger og bidrager til databaseret benchmarking.

Ved hjælp af klimatjekordningen kan Arlas landmænd vurdere, hvor det er muligt at reducere CO2-udledningen fra gården yderligere..

12.08.2020

CSR.dk

Arla besluttede i 2019 at reducere udledningen af drivhusgasser med 30 procent per kilo mælk i løbet af de næste ti år og arbejde hen mod netto-nuludledning inden 2050.

For at opnå dette indførte andelsselskabet en frivillig klimatjekordning med det formål at støtte Arlas andelshavere i at identificere udledningen på gården og give dem et billede af, hvilke tiltag de kan iværksætte for at reducere udledningen yderligere.

Læs også: Arla: Klima skal ind i mælkeprisen

"Ni ud af ti af Arlas andelshavere og omkring 95 procent af Arlas mælkepulje er nu omfattet af den nyligt lancerede klimatjekordning. Vi vil nu kunne benchmarke os i forhold til vores landmandskolleger med hensyn til CO2-aftryk. Men hvad der er lige så vigtigt, er, at dataene kan bruges til at opnå mere viden og videnskabsbaserede løsninger i samarbejde med landbrugssektoren og de akademiske institutioner, så vi kan tage kampen mod klimaforandringerne til et nyt niveau”, siger formand for Arla, Jan Toft Nørgaard i en pressemeddelelse.

Arla vil bane vejen
Klimatjekordningen består af to dele: Først indtaster landmændene deres individuelle landbrugsdata, der dækker alt fra besætningsstørrelse til staldanlæg, mælkemængde, foderforbrug og -produktion, energi- og brændstofforbrug samt produktion af vedvarende energi, i et digitalt rapporteringsværktøj med henblik på at beregne deres individuelle CO2-aftryk.

Derefter verificeres de indsendte data af en ekstern rådgiver, som besøger gården og foreslår handlingsplaner, der er skræddersyet til den enkelte bedrift.

Læs også: Arla tester to biogaslastbiler i København

Med data fra næsten alle 9.700 europæiske mælkeproducenter og en årlig produktion på cirka 14 milliarder liter mælk (cirka 8 procent af den samlede mælkepulje i EU) vil Arla opbygge et af verdens største sæt eksternt verificerede klimadata fra mejeriproduktion.

"Vores andelsselskab har nogle af den globale mejerisektors mest klimaeffektive landmænd. Klimatjekordningen er endnu et bevis på vores ønske om at være frontløber og bane vejen for en mere bæredygtig mælkeproduktion. Som andelsselskab er vi meget stolte af de skridt, vi tager for at sikre en mere bæredygtig fremtid, og jeg ser frem til at gå i dialog med de relevante interessenter for at drive omstillingen fremad – for kun sammen kan vi nå vores mål inden for bæredygtighed", siger Jan Toft Nørgaard.

- HCL

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

19.11.2024CSR.dk

Manglende klimasikring kan koste dyrt

18.11.2024CSR.dk

Ny bog advarer: Bæredygtighed kan ikke stå alene

15.11.2024CSR.dk

Hos stor virksomhed er kødtunge tallerkener fortid

14.11.2024CSR.dk

Ny ordning forener social og miljømæssig ansvarlighed

08.11.2024CSR.dk

Ny virksomhedstype vil lukke huller i cirkulær økonomi

07.11.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Nyt EU-direktiv om bæredygtig it-drift stiller krav til din dataopsamling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V