27.11.2017 | Klima, miljø og energi
Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne
Med hjælp fra samarbejdspartneren European Federation of Food Banks skal Arla halvere sit madspild inden 2020. Det sker blandt andet ved at donere overskudsmad til velgørenhed.
Fødevarebanker i hele Europa arbejder for at lukke kløften mellem de millioner mennesker der ikke kan spise ordentligt pga. økonomi og det kolossale madspild. Billedet er fra den danske fødevarebanks pakkeområde.
Arla og European Federation of Food Banks (FEBA) har indgået en aftale om, at Arla vil donere overskudsvarer til FEBAs netværkspartnere i Europa.
Aftalen formaliserer og bygger på et allerede eksisterende samarbejde mellem Arla og de lokale fødevarebanker, der er medlem af FEBA, så som Fødevarebanken i Danmark, Fareshare i Storbritannien og den hollandske fødevarebank:
”Arlas lokale samarbejdspartnere er meget kompetente og vidende på området, og de er ofte meget aktive på nationalt niveau, hvor de varetager politiske interesser og kommunikerer om udfordringerne”, siger Kristian Østerling Eriknauer, vice president for CSR hos Arla, og fortsætter:
”Det nye samarbejde styrker vores muligheder for at bruge det store netværk af fødevarebanker i Europa i det tilfælde, at der er store mængder overskudsmad, som de lokale fødevarebanker ikke har mulighed for at bruge.”
Vil reducere madspild inden 2020
Samarbejdet med FEBA, som er en non-profit organisation, der samler 326 fødevarebanker i 23 lande i Europa skal udover at hjælpe endnu flere i nød, hjælpe Arla med at nå sit mål om at reducere madspild til det halve i 2020:
”I Arla vil vi minimere spild, men når det ikke er muligt, behandler vi maden som en ressource, der kan genanvendes eller genbruges”, siger Kristian Østerling Eriknauer.
Læs også: Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug
Når Arlas produkter ikke bliver solgt gennem traditionelle salgskanaler, enten fordi den forventede efterspørgsel ikke matchede udbuddet, eller fordi produkterne ikke levede op til forbrugernes specifikationer til eksempelvis emballage, bliver disse enten solgt til dyrefoder, brugt til biogas, sendt til destruktion eller doneret til et godt formål:
”Vi er glade for at styrke samarbejdet med partnere som FEBA og deres medlemmer, som gør det muligt for os at donere overskudsmad til velgørenhed via professionelle partnere i vores forskellige markeder og samtidig forfølge vores miljømål”, siger Kristian Østerling Eriknauer og påpeger, at samarbejdet samtidig også er med til at styrke de allerede etablerede samarbejder, der eksisterer med koncernens fødevarebanker i Danmark, Holland og Storbritannien.
- EL
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Strategi & ledelse

Mærsk offentliggør nye klimatal senere i år
For første gang vil Mærsk i år fremlægge en række reduktionsformål for en del af udledningerne fra blandt andet fragtindkøb.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.
Strategi & ledelse

Nu får Danfoss hjælp til cirkulær økonomi af anerkendt netværksfond
Danfoss er i dag blevet annonceret som nyt medlem af Ellen MacArthur Foundations netværk – det skal hjælpe arbejde med cirkulær økonomi.
Supply chain

Alternativt byggemateriale: Ny teknologi skal erstatte nyopgravet sand og beton med nedrevet beton
Verdens naturlige råstoflagre af sten og sand er under pres, og kan ikke blive ved med at forsyne bygge- og anlægssektorens behov. Derfor er seks byggeaktører gået sammen om at sikre cirkulært producerede råstoffer til nye projekter – blandt andet nedrevet beton fra tidligere byggerier.
Klima, miljø og energi

Virksomheder bruger kritiserede certifikater til at skære i klimatal
Selvom de er stærkt udskældte på markedet, bruger flere danske virksomheder stadig certifikater for grøn strøm. Ifølge selskaberne findes der nemlig ikke bedre alternativer.