Arlas madspildsarbejde skal skaffe mad til sultne

Med hjælp fra samarbejdspartneren European Federation of Food Banks skal Arla halvere sit madspild inden 2020. Det sker blandt andet ved at donere overskudsmad til velgørenhed.

Fødevarebanker i hele Europa arbejder for at lukke kløften mellem de millioner mennesker der ikke kan spise ordentligt pga. økonomi og det kolossale madspild. Billedet er fra den danske fødevarebanks pakkeområde. .

27.11.2017

CSR.dk

Arla og European Federation of Food Banks (FEBA) har indgået en aftale om, at Arla vil donere overskudsvarer til FEBAs netværkspartnere i Europa.

Aftalen formaliserer og bygger på et allerede eksisterende samarbejde mellem Arla og de lokale fødevarebanker, der er medlem af FEBA, så som Fødevarebanken i Danmark, Fareshare i Storbritannien og den hollandske fødevarebank:

”Arlas lokale samarbejdspartnere er meget kompetente og vidende på området, og de er ofte meget aktive på nationalt niveau, hvor de varetager politiske interesser og kommunikerer om udfordringerne”, siger Kristian Østerling Eriknauer, vice president for CSR hos Arla, og fortsætter:

”Det nye samarbejde styrker vores muligheder for at bruge det store netværk af fødevarebanker i Europa i det tilfælde, at der er store mængder overskudsmad, som de lokale fødevarebanker ikke har mulighed for at bruge.”

Vil reducere madspild inden 2020
Samarbejdet med FEBA, som er en non-profit organisation, der samler 326 fødevarebanker i 23 lande i Europa skal udover at  hjælpe endnu flere i nød, hjælpe Arla med at nå sit mål om at reducere madspild til det halve i 2020:

”I Arla vil vi minimere spild, men når det ikke er muligt, behandler vi maden som en ressource, der kan genanvendes eller genbruges”, siger Kristian Østerling Eriknauer.

Læs også: Arla og Bilka indsamler plastiklåg til genbrug

Når Arlas produkter ikke bliver solgt gennem traditionelle salgskanaler, enten fordi den forventede efterspørgsel ikke matchede udbuddet, eller fordi produkterne ikke levede op til forbrugernes specifikationer til eksempelvis emballage, bliver disse enten solgt til dyrefoder, brugt til biogas, sendt til destruktion eller doneret til et godt formål:

”Vi er glade for at styrke samarbejdet med partnere som FEBA og deres medlemmer, som gør det muligt for os at donere overskudsmad til velgørenhed via professionelle partnere i vores forskellige markeder og samtidig forfølge vores miljømål”, siger Kristian Østerling Eriknauer og påpeger, at samarbejdet samtidig også er med til at styrke de allerede etablerede samarbejder, der eksisterer med koncernens fødevarebanker i Danmark, Holland og Storbritannien.

- EL

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

23.04.2025CSR.dk

Fra mælkekarton til byggemateriale: Skånsk virksomheder fordobler kapaciteten

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Kan du samle det stærkeste hold klimakæmpere?

22.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Aktiv transport med 10 virksomheds initiativer

22.04.2025Schneider Electric

Sponseret

Schneider Electrics Go Green Competition vender tilbage i 2025 – danske grønne talenter skal i spil

10.04.2025Klimakampen ApS

Sponseret

Dit transportvalg har betydning for dit helbred og vores planet

09.04.2025CSR.dk

93,6 millioner sikrer CONCITOs fortsatte indsats

09.04.2025CSR.dk

Vognmænd får mulighed for at søge om støtte til grønne lastbiler

04.04.2025Denteks A/S

Sponseret

Bæredygtigt arbejdstøj og linned

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle