19.03.2018  |  Samfund

Arnold Schwarzenegger lægger sag an mod olieindustrien

Arnold Schwarzenegger sagsøger flere olieselskaber. Han kræver, at de bliver holdt ansvarlige for at ødelægge miljøet og fremskynde den farlige menneskeskabte klimaforandring.

Arnold Schwarzenegger raser over olieindustriens skadelige aftryk på jordkloden, som han sammenligner med tobaksindustriens dødelige omkostninger for menneskeheden.

”Tobaksindustrien vidste den dræbte mennesker. I årtier har olieselskaber vidst, at global opvarmning skyldes fossile brændstoffer, og at det dræber mennesker. Derfor vil vi nu gå samme vej og sagsøge olieselskaberne for at dræbe mennesker over hele verden,” siger skuespilleren og Californiens tidligere guvernør til Dagens Næringsliv.

Læs også: 37 virksomheder sagsøgt for klimaforandringer

Og nu tager Arnold Schwarzenegger sagen i egen hånd ved at sagsøge en række olieselskaber, som han ihærdigt arbejder for at trække i retten. Hollywoodlegenden har i mange år kæmpet for at komme klimaforandringer til livs blandt andet ved at stifte organisationen R20, Regions of Climate Action. En organisation der promoverer kulstoffattige alternativer til fossile brændstoffer.

Ifølge Schwarzenegger har oliegiganterne et ansvar for at advare forbrugerne om de negative konsekvenser ved olieproduktion på samme måde, som etiketterne på cigaratpakker varsler mod f.eks. lungekræft.

”Der er mellem syv og ni millioner mennesker, der hvert år dør på grund af forurening. Hver tankstation skal give en advarsel. Hver bil burde køre rundt med en advarsel,” uddyber han til DN. 

Læs også: Flere gør oprør mod Trumps klimapolitik

I Californien har flere byer allerede indleveret retssager mod olieselskaber, som de forlanger bliver holdt ansvarlige for udledningen af farlige klimagasser, der ødelægger leveområder i hele verden. 

- EST
 

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere