04.06.2019  |  Klima, miljø og energi

Asien siger nej til vestlige landes affald

Efter at Kina forbød import af plastikskrald for 1-2 år siden, har vestlige nationer sendt deres skrald til lokale virksomheder i andre lande i Sydøstasien. Men nu sendes tonsvis af affald retur, efter at både Malaysia og Filippinerne har indført forbud.

Kina efterfulgt af Malaysia og Filippinerne har indført forbud mod blandt andet plastikaffald fra vestlige lande, der ellers i en årrække har benyttet asien som et affaldsdumpingssted. Malaysia sendte tirsdag den 28 maj ti containere proppet med affald direkte retur, skriver globalnyt.dk.

Læs også: Genbrugsvirksomhed oplever massiv efterspørgsel på genbrugsplast

“Denne praksis er uretfærdig og uciviliseret og derfor beder vi udviklede lande om at gentænke deres metoder for affaldshåndtering og stoppe med at sende affald til andre lande”, siger Malaysias minister for energi, klima og miljø, Yeo Bee Yin, til Malay Mail.

Og Filippinerne har samme planer. Landet har kæmpet med Canada i flere år om 1.500 ton affald fordelt i containere, der nu er på vej retur efter en filippinsk trussel om at dumpe det i canadiske farvande.

Vi er ikke en losseplads
Efter det kinesiske forbud har vestlige lande benyttet sig af lokale virksomheder i Malaysia, Vietnam, Filippinerne og Indonesien til at deportere massevis af affald.  De virksomheder, der har modtaget skraldet, kommer til at betale for returneringen, siger Yeo Bee Yin:

“Malaysia vil ikke fortsætte med at være losseplads for udviklede lande og de, der er ansvarlige for disse ulovlige aktiviteter, er forrædere”.

Malaysia har udarbejdet en liste over de genbrugsvirksomheder i vesten, der har sendt skraldet – og den vil blive præsenteret for regeringerne, forklarer ministeren.

Læs også: Har affald en fremtid?

En ny international aftale ulovliggør eksport af plastikskrald uden modtagerlandets accept. Det betyder, at der ikke længere kan sendes affald gennem nationale virksomheder, selv for USA, som ellers ikke er med i aftalen, der blev indgået i maj.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere