Asien siger nej til vestlige landes affald

Efter at Kina forbød import af plastikskrald for 1-2 år siden, har vestlige nationer sendt deres skrald til lokale virksomheder i andre lande i Sydøstasien. Men nu sendes tonsvis af affald retur, efter at både Malaysia og Filippinerne har indført forbud.

Tonsvis af affald er på vej retur til vestlige lande efter at en række lande i asien har sagt stop, nu skal de rige lande finde ud af, hvad de skal stille op med det. Arkivfoto..

04.06.2019

CSR.dk

Kina efterfulgt af Malaysia og Filippinerne har indført forbud mod blandt andet plastikaffald fra vestlige lande, der ellers i en årrække har benyttet asien som et affaldsdumpingssted. Malaysia sendte tirsdag den 28 maj ti containere proppet med affald direkte retur, skriver globalnyt.dk.

Læs også: Genbrugsvirksomhed oplever massiv efterspørgsel på genbrugsplast

“Denne praksis er uretfærdig og uciviliseret og derfor beder vi udviklede lande om at gentænke deres metoder for affaldshåndtering og stoppe med at sende affald til andre lande”, siger Malaysias minister for energi, klima og miljø, Yeo Bee Yin, til Malay Mail.

Og Filippinerne har samme planer. Landet har kæmpet med Canada i flere år om 1.500 ton affald fordelt i containere, der nu er på vej retur efter en filippinsk trussel om at dumpe det i canadiske farvande.

Vi er ikke en losseplads
Efter det kinesiske forbud har vestlige lande benyttet sig af lokale virksomheder i Malaysia, Vietnam, Filippinerne og Indonesien til at deportere massevis af affald.  De virksomheder, der har modtaget skraldet, kommer til at betale for returneringen, siger Yeo Bee Yin:

“Malaysia vil ikke fortsætte med at være losseplads for udviklede lande og de, der er ansvarlige for disse ulovlige aktiviteter, er forrædere”.

Malaysia har udarbejdet en liste over de genbrugsvirksomheder i vesten, der har sendt skraldet – og den vil blive præsenteret for regeringerne, forklarer ministeren.

Læs også: Har affald en fremtid?

En ny international aftale ulovliggør eksport af plastikskrald uden modtagerlandets accept. Det betyder, at der ikke længere kan sendes affald gennem nationale virksomheder, selv for USA, som ellers ikke er med i aftalen, der blev indgået i maj.

- SDN

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V