18.01.2023  |  Klima, miljø og energi

Atea kåret som verdens mest bæredygtige it-servicevirksomhed igen

Indhold fra partner Hvad er dette?

For andet år i træk topper Nordens største it-leverandør, Atea, listen som verdens mest bæredygtige virksomhed inden for it-servicebranchen ifølge Corporate Knights’ Global 100-liste. Samtidig stiger Atea to pladser på den samlede liste over verdens mest bæredygtige virksomheder fra nr. 51 til nr. 49 i år.

Sidste år optrådte Atea for første gang på den anerkendte Global 100-liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, som blandt andet har haft danske Vestas øverst på listen. Atea har igennem flere år arbejdet målrettet på at reducere virksomhedens CO2-emissioner og samtidig sikre en mere bæredygtig udvikling hos leverandører og kunder. Den indsats gør, at Atea igen i år høster anerkendelse på det prestigefyldte indeks.

”Det er en kæmpe ære, at Atea igen i år bliver udråbt til den mest bæredygtige it-servicevirksomhed i verden. Vi har høje ambitioner, når det kommer til bæredygtighed, og at vi er blandt de 100 mest bæredygtige virksomheder i hele verden, er en stor cadeau til vores arbejde," siger Kathrine Forsberg, administrerende direktør i Atea Danmark.

Atea er blandt de ti bedst placerede virksomheder fra Nordeuropa på ranglisten, som i år er baseret på en vurdering af 6.720 virksomheder med mere end en milliard dollars i omsætning.

Genanvendt it er et område i vækst
Det er blandt andet Ateas it-genanvendelseskoncept, Atea Return, der siden 2020 har håndteret 1,4 millioner brugte enheder i Norden, der bidrager til, at Atea genindtager de fine placeringer på årets Global 100-liste.

Om Global 100-indekset

- Global 100-indekset er en rangering af verdens mest bæredygtige virksomheder.

- For at være kvalificeret til Global 100-ranglisten skal en virksomhed have en samlet bruttoomsætning på minimum 1 milliard USD samt være børsnoteret.

- Hvert år analyserer Corporate Knights offentligt tilgængelige data om finansielle og bæredygtighedsrelaterede forhold for i omegnen af 7.000 virksomheder.

”Vi oplever en stor fremgang på vores service Atea Return, som hjælper kunderne med at give brugt it-udstyr nyt liv. Vi har allerede udvidet vores kapacitet i forhold til at imødekomme den stigende efterspørgsel på at genbruge it-udstyr, og vi kommer til at søsætte flere initiativer i den nærmeste fremtid,” siger Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea Danmark.

Ateas skridt henimod en mere cirkulær forretningsmodel har både bidraget til omsætningen, hvilket Ateas seneste kvartalsregnskab vidner om, og har modtaget flere internationale anerkendelser blandt andet fra vurderingsbureauet EcoVadis, som i 2022 for tredje år i træk tildelte Ateas indsats den højeste vurdering (Platinum).

”Hos Atea har vi en ambition om at gøre Danmark grønnere med it, men vi er godt klar over, at det ikke er noget, vi kan gøre alene. Som en af de globale ledere inden for it og bæredygtighed kan vi dog i samarbejde med vores partnere, leverandører og kunder arbejde sammen mod den forandring, der skal til,” fortæller Andreas Schjølin, Sustainability Manager i Atea Danmark.

Mere fra Atea Danmark A/S

Atea Danmark A/S

www.atea.dk

Vores mål er simpelt. Vi lever og arbejder i verdens måske bedste land. Og derfor skal vi have verdens bedste it-løsninger. Ikke for teknologiens skyld. Men for at hjælpe alle dem, der kæmper for at gøre fremtidens Danmark endnu bedre end i dag: CTO’en, der skal balancere vækstambitioner og bundlinje. Skolelæreren, der skal guide elever i den rigtige retning. Eller afdelingslægen, der skal h…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere