Atea vinder CSR-guld for andet år i træk
For andet år placerer den nordiske virksomhed Atea sig blandt verdens top 1 procent af virksomheder på CSR-området. Det bedømmer EcoVadis, der hvert år vurderer bæredygtigheden i virksomheders forsyningskæder.
Hvert år rangerer det uafhængige bureau EcoVadis mere end 30.000 leverandører over hele verden for deres CSR-indsats. Og for andet år i træk er Atea, en virksomhed der specialiserer sig i at levere it-infrastruktur, at finde blandt de øverste 1 procent i undersøgelsen.
”Det er vigtigt for Atea, at vi træffer fornuftige beslutninger, der sikrer bæredygtighed på den lange bane. Derfor er vi også stolte og beærede over at få den anerkendelse fra EcoVadis”, siger Andreas Rydell, Group Sustainability Officer i Atea ASA.
Læs også: Kvinder i supply chain tjener markant mindre end mænd
Om Ateas CSR-arbejde:
- I 2016 blev Atea tildelt prisen Green Role Model for virksomhedens løbende indsats på miljøområdet.
- I 2016 blev Atea desuden anerkendt som markedsledende inden for børns rettigheder af Global Child Forum.
- I 2015 blev Atea Sverige anerkendt som en Excellent Sustainable Supplier af de svenske konkurrencemyndigheder.
- Atea er ISO 14001-certificeret og ser det som en del af sin kerneforretning at være med til at skabe en bæredygtig fremtid. Blandt andet ved hjælp af goITloop, der er Ateas nyskabende genbrugsprogram.
Kilde: Atea
Atea er for andet år i træk blevet udvalgt som en af de førende inden for CSR på tværs af 150 indkøbskategorier i 110 forskellige lande.
”Det viser, at de beslutninger, vi træffer, er med til at flytte både Atea og resten af verden i den rigtige retning. Vi arbejder løbende med at gennemgå og forbedre vores ledelsespraksis i hele virksomheden og på at indarbejde bæredygtighed i alt, hvad vi gør”, siger Andreas Rydell.
De mange evalueringskriterier i EcoVadis’ undersøgelse omfatter blandt andet arbejdsforhold, miljø, fair forretningsmetoder og bæredygtige indkøb. Metoden bygger på internationale CSR-standarder, herunder the Global Reporting Initiative, UN Global Compact og ISO 26000.
- EST