02.12.2020  |  Samfund

Auderødlejren skal omdannes til et Silicon Valley for bæredygtighed i miniformat, mener tænketanken Sustainia

En gruppe af eksperter arbejder på at kunne omdanne Auderødlejren til et digitalt og fysisk eksperimentarium for en bæredygtig levevis.

Den tidligere kaserne 'Auderødlejren' kommer måske til at fungere som stedet hvor kreative og visionære kræfter de kommende år skal udforme en drejebog for Danmarks grønne omstilling.

Det skriver Information

”Vi skal have løsningsarkitekter fra forskellige samfundsdiscipliner sat til at udforme et katalog af løsninger. Hvad er det for konkrete løsninger, der skal til for at få befolkningen, virksomhederne og staten til at indgå en trepartsaftale om et bæredygtigt samfund? Du skal forestille dig et Silicon Valley for bæredygtighed i miniformat. Et kraftcenter for virksomheder og forskningsinstitutioner”, siger Erik Rasmussen, stifter af Ugebrevet Mandag Morgen og tænketanken Sustainia, der er initiativtager til projektet.

Forslaget lyder på, at den forladte bygningsmasse nær Frederiksværk skal hedde Sustainia World og danne rammerne omkring et ’digitalt og fysisk eksperimentarium for en bæredygtig levevis’ under projektnavnet ’Drejebogen for Danmark’. Et sted hvor befolkningen kan komme og se hvordan en bæredygtig livsstil ser ud med alt hvad den indebærer i forhold til fødevarer, transport, energiforbrug, tøj osv.

Læs også: Danmark kan se frem til mange nye jobs fra grøn omstilling

Gruppen består af erfarne og yderst kompetente klimaprofiler som fx Katherine Richardson, professor på Københavns Universitet og leder af dets Sustainability Science Center, Lise Kingo, tidligere tidligere adm. direktør og executive director, United Nations Global Compact, Connie Hedegaard, bestyrelsesformand for den grønne tænketank Concito, Ørsteds bestyrelsesformand, Thomas Thune Andersen, Lars Nørby Johansen, bestyrelsesformand for William Demant Fonden og Malou Aamund, administrerende direktør for Google Denmark.

Derudover tæller gruppen diverse professorer, erhvervsledere og forskere samt yderligere cirka 40 nøglepersoner fra det danske samfund.

Projektet har allerede fået støtte fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet og investorer som Poul Due Jensens Fond, Vækstfonden, Ørsted og Danmarks Grønne Investeringsfond. Første opgave bliver at afklare om projektet kan fungere.

I EU-regi arbejder man på at oprette fem europæiske centre for gentænkning af vores levevis under projektet New European Bauhaus. Erik Rasmussen håber at Sustainia World kan blive ét af dem.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere