02.08.2019  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtig eventguide: giv deltagerne én glasflaske til hele aftenens vandindtag

Hvad skal menuen stå på? Hvilke gaver skal der gives? Og hvad med pynten? CBS’ guide for bæredygtige events hjælper dig med at få styr på, hvordan du gør dine arrangementer mere klimavenlige.

For et års tid overvejede Louise Thomsen fra Copenhagen Business School (CBS), hvordan man bedst muligt kunne reducere CO2-udslippet fra et event. Hun er Centre Manager for CBS Sustainability og skulle til at arrangere en konference om bæredygtigt forbrug for 200 personer. Det skriver djøfbladet.

Læs også: København vil gøre hoteltekstiler cirkulære

Louise Thomsen allierede sig med en professor fra DTU, der underviser i livscyklusanalyser på, hvor meget et produkt forurener fra vugge til grav. Sammen kiggede de på, hvordan et event kunne afholdes, så det var så klimavenligt som muligt - med alt fra mad til gaver.

Resultatet viste blandt andet, at CBS kunne spare op til 44 procent Coved catering, hvis de kun serverede vegetariske måltider. Og ligeledes kunne det betale sig at give gæsterne glasflasker, hvis de genopfyldte dem minimum syv gangen, i stedet for plastikkrus.

Louise Thomsen understreger overfor djøfbladet, at det er vigtigt at kommunikere klart til deltagerne, at et arrangement er bæredygtigt, og hvorfor visse tiltag er nødvendige. Ligeledes skal man vide, at ofte er dyrere, da omstillingsprocesser altid koster.

Her er et udpluk af hendes gode råd og anbefalinger, som djøfbladet har samlet under fire kategorier:

 1. Mad og catering
  Servér vegetarisk og økologisk mad til arrangementet. Brug lokale råvarer.
  Deltagerne bør drikke af glas, som de fylder fra kander med vand. Ellers kan en glasflaske med navn på være et alternativ – det kræver dog gæsterne har dem med sig.
 2. Affald
  Gør arrangementet papirfrit. Sortér alt affald. Engangsbestik og -service er et no-go.
 3. Gæster og deltagere
  Prøv at finde lokale oplægsholdere. En amerikaner ved ikke nødvendigvis mere end en dansker, svensker eller tysker.
 4. Pynt og gaver
  ”I stedet for, at vi altid giver de her standardblomster og en flaske vin til oplægsholderne, så har vi kigget på, hvordan vi også kan gøre en forskel med de gaver, vi giver,” fortæller Louise Thomsen bl.a. til djøfbladet.

Læs også: Nyt institut vil samle støtten til de bæredygtige iværksættere

Hun peger også på muligheden for at droppe balloner og i stedet for pynte op med potteplanter, som du kan leje til anledningen. 

- SDN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere