02.08.2019 | Klima, miljø og energi
Bæredygtig eventguide: giv deltagerne én glasflaske til hele aftenens vandindtag
Hvad skal menuen stå på? Hvilke gaver skal der gives? Og hvad med pynten? CBS’ guide for bæredygtige events hjælper dig med at få styr på, hvordan du gør dine arrangementer mere klimavenlige.
”I stedet for, at vi altid giver de her standardblomster og en flaske vin til oplægsholderne, så har vi kigget på, hvordan vi også kan gøre en forskel med de gaver, vi giver,” fortæller Louise Thomsen fra CBS til djøfbladet.
For et års tid overvejede Louise Thomsen fra Copenhagen Business School (CBS), hvordan man bedst muligt kunne reducere CO2-udslippet fra et event. Hun er Centre Manager for CBS Sustainability og skulle til at arrangere en konference om bæredygtigt forbrug for 200 personer. Det skriver djøfbladet.
Læs også: København vil gøre hoteltekstiler cirkulære
Louise Thomsen allierede sig med en professor fra DTU, der underviser i livscyklusanalyser på, hvor meget et produkt forurener fra vugge til grav. Sammen kiggede de på, hvordan et event kunne afholdes, så det var så klimavenligt som muligt - med alt fra mad til gaver.
Resultatet viste blandt andet, at CBS kunne spare op til 44 procent Co2 ved catering, hvis de kun serverede vegetariske måltider. Og ligeledes kunne det betale sig at give gæsterne glasflasker, hvis de genopfyldte dem minimum syv gangen, i stedet for plastikkrus.
Louise Thomsen understreger overfor djøfbladet, at det er vigtigt at kommunikere klart til deltagerne, at et arrangement er bæredygtigt, og hvorfor visse tiltag er nødvendige. Ligeledes skal man vide, at ofte er dyrere, da omstillingsprocesser altid koster.
Her er et udpluk af hendes gode råd og anbefalinger, som djøfbladet har samlet under fire kategorier:
- Mad og catering
Servér vegetarisk og økologisk mad til arrangementet. Brug lokale råvarer.
Deltagerne bør drikke af glas, som de fylder fra kander med vand. Ellers kan en glasflaske med navn på være et alternativ – det kræver dog gæsterne har dem med sig. - Affald
Gør arrangementet papirfrit. Sortér alt affald. Engangsbestik og -service er et no-go. - Gæster og deltagere
Prøv at finde lokale oplægsholdere. En amerikaner ved ikke nødvendigvis mere end en dansker, svensker eller tysker. - Pynt og gaver
”I stedet for, at vi altid giver de her standardblomster og en flaske vin til oplægsholderne, så har vi kigget på, hvordan vi også kan gøre en forskel med de gaver, vi giver,” fortæller Louise Thomsen bl.a. til djøfbladet.
Læs også: Nyt institut vil samle støtten til de bæredygtige iværksættere
Hun peger også på muligheden for at droppe balloner og i stedet for pynte op med potteplanter, som du kan leje til anledningen.
- SDN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Supply chain

Hvad kaffegrums dog kan bruges til!
Har du set mine veganske sneakers af kaffegrums? Det spørgsmål kan man faktisk stille nu pga. to dele innovation og en del gode alliancer.
Kommunikation

Aarhusiansk Kvickly bliver til klimalaboratorium
Coop har udvalgt en Kvickly i Aarhus som testlaboratorium for klimavarer og klimatiltag.
Menneskerettigheder

Bedre praksis ved minedrift eller langsommere grøn omstilling
Den grønne omstilling kan blive sat ned i tempo, hvis ikke virksomheder inden for minedrift ændrer praksis på miljø- og menneskerettigheder.
Samfund

Ny kortlægning: Over halvdelen af de videregående uddannelser giver nu kompetencer inden for grøn omstilling
For første gang er det kortlagt, hvilke videregående uddannelser som giver kompetencer med relevans for den grønne omstilling. Tallene viser, at 65 procent af landets videregående uddannelsesudbud nu arbejder aktivt med grøn omstilling i uddannelsen.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal vise vej mod Power-to-X i hovedstadsområdet
Region Hovedstaden er gået sammen med Aalborg Universitet og tænketanken Grøn Energi om at få kortlagt muligheder og grundlag for at placere et eller flere Power-to-X anlæg i hovedstadsområdet – og udnytte overskudsvarmen til fjernvarme.
Samfund

Gode takter i grønne investeringer på statens vegne
Udsigten fra Danmarks Grønne Investeringsfond er god: 2021 bød på rekordhøj aktivitet og CO2-reduktion i deres investeringer.