22.05.2023  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtige Combineering: Fra Entrepreneur Of the Year til milliardsalg

Indhold fra partner Hvad er dette?

Bæredygtighed betaler sig. Combineering, der sidste år vandt EY Entrepreneur Of The Year i kategorien Bæredygtighed, blev i år solgt til britiske Reconomy Group for knap 1,5 mia. kr. Virksomheden udvikler specialiserede genanvendelsesmetoder og innovative løsninger, der hjælper andre virksomheder med at reducere deres affald og CO2-udledning.

Virksomheden Combineering har over de seneste fire årtier udviklet mere end 500 kundetilpassede løsninger inden for cirkulær affaldshåndtering. Deres specialiserede genanvendelsesmetoder reducerer affald og CO2-udledning og hjælper dermed andre virksomheder med at blive mere bæredygtige.

Combineerings imponerende arbejde inden for bæredygtighed og virksomhedens innovative løsninger førte til, at de sidste år vandt EY Entrepreneur Of the Year i hovedkategorien Bæredygtighed. I den forbindelse var juryen især imponeret over, at Combineering omdanner enorme mængder af affald til anvendelige ressourcer, og at de har skabt en imponerende vækst.

Sidste år måtte virksomheden opgive planerne om en børsnotering på grund af den geopolitiske situation, men de har sidenhen solgt virksomheden til britiske Reconomy Group for knap 1,5 mia. kr. EY rådgav Combineering i forbindelse med transaktionen, og de seks aktionærer, heriblandt adm. direktør og medejer Carsten Park Andreasen, vil fortsat være aktionærer i det nye setup med Reconomy.

Carsten Park Andreasen beskriver salget som en skelsættende begivenhed for virksomheden og røbede i forbindelse med handlen, at de i Reconomy Group havde fundet den ejer, de allerhelst helst ville have. Combineering oplevede enorm interesse fra hele verden, og endte med at få en meget høj pris for virksomheden.

I forbindelse med offentliggørelsen af salget præsenterede virksomheden også sit regnskab for 2022, der viste en omsætningsvækst på 50 % til 310 mio. kr. Samtidig steg indtjeningen markant med en ebitda på 37 mio. kr.

På vej mod milliard-omsætning

Rejsen er dog ikke slut for Combineering, da de sammen med Reconomy Group planlægger en børsnotering af det samlede selskab inden for fem år. Deres ambition er at mangedoble 2022-omsætningen på 310 mio. kr. til 1 mia. euro. Ledelsen forventer desuden en yderligere vækst i omsætning og indtjening i 2023.

Salget af Combineering viser, at selvom markedet for køb og salg af virksomheder har været trægt i en længere periode, så kan det stadig lade sig gøre at sælge en virksomhed til en høj prissætning, hvis den beskæftiger sig med det rigtige – for eksempel bæredygtighed – og er rigtig god til det. Salget viser også, at de virksomheder, der hyldes i EY Entrepreneur Of the Year, virkelig er Danmarks bedste vækstskabere.

”Det er fantastisk at se, at sidste års vinder af EY Entrepreneur Of the Year i kategorien Bæredygtighed nu har fået en så stor præmie for deres arbejde. Det er bevis på, at dygtige virksomheder, der taler direkte ind i den vigtige globale sustainability-dagsorden, er relevante som aldrig før,” siger Søren Smedegaard Hvid, Partner i EY og direktør for EY Entrepreneur Of The Year.

”Combineering er en inspiration for alle andre virksomheder, der ønsker at skabe forretningsmuligheder inden for bæredygtighed og at skabe en mere bæredygtig fremtid.”

Tags: EY

Mere fra EY

EY

www.ey.com/dk

I EY stiller vi en bred vifte af ydelser til rådighed indenfor sustainability. Vi har et tværfagligt team, der dækker hele det brede CSR-område, med kompetencer inden for klima- og miljøpåvirkning, sustainability rapporting, arbejdstagerrettigheder, menneskerettigheder, samt antikorruption og bestikkelse. Som et led i vores service tilbyder vi en række ydelser indenfor virksomheders samf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere