22.12.2020  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtige investeringer er mere end vindmøller og solceller

Coronakrisen har tydeliggjort behovet for investeringer indenfor løsninger på sociale områder som fx arbejdsløshed, hungersnød og boligmangel.

Bæredygtige investeringer forbindes ofte med grønne investeringer, men i virkeligheden er det et meget bredere område, der i høj grad også dækker over de sociale investeringer.

Det skriver Børsen.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Investeringer indenfor løsninger på arbejdsløshed, hungersnød og ulighed er i de seneste år buldret fremad. Bare det seneste år er antallet af udstedte sociale obligationer på verdensmarkedet steget med over 700 procent, viser tal fra SEB.

“Vi oplever en kæmpe interesse fra vores investorer på lige netop det her. Man er ved at indse, at det er vigtigt at få et kapitalmarked på det her område op at stå,” siger Lars Eibeholm, chef for bæredygtighed i SEB.

Nordea har for nyligt lanceret en fond, der udelukkende skal have med sociale investeringer at gøre. Thomas Sørensen, der er porteføljemanager og medansvarlig for fonden og også leder Nordeas klima -og miljøfond understreger, at fonden ikke skal forveksles med nødhjælp, men derimod investerer i virksomheder, der arbejder med at udvikle løsninger på de sociale problemer.

Læs også: Auderødlejren skal omdannes til et Silicon Valley for bæredygtighed i miniformat, mener tænketanken Sustainia

Man oplever ligeledes en tendens til, at det ikke kun er det rå økonomiske afkast, der betyder noget i en investering, men i høj grad også, hvad den bidrager til at løse.

Flere eksperter mener, at Coronakrisen har bidraget til den markante stigning i sociale investeringer, simpelthen fordi at de sociale udfordringer er blevet sat på spidsen og blevet endnu tydeligere. Behovet for udvikling på de sociale områder er blevet understreget, og det har fået motivationen til at investere i den sociale retning til at stige.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere