03.09.2020

Bæredygtighed fylder mere og mere i rådgivningen

Indhold fra partner Hvad er dette?

Dansk Miljørådgivning lever af at give teknisk rådgivning i miljøspørgsmål – og bæredygtighed fylder mere og mere i den sammenhæng. Det landsdækkende ingeniørfirma har bl.a. kontor i Jerslev og meldte sig for nylig ind i NBE for at få glæde af netværkets viden og kontakter.

Dansk Miljørådgivning har eksisteret siden 1994 og indhenter bl.a. myndighedstilladelser til virksomheder og aktiviteter, udfører forureningsundersøgelser, geotekniske undersøgelser, miljøscreeninger, støjberegninger og arbejdsmiljørådgivning. Kunderne spænder bredt – fra større industrivirksomheder, entreprenører og bygherrer til regioner og kommuner.      

Interesse for cirkulær nedbrydning og genbrug
Helle Rise Jensen er projektleder og tilknyttet afdelingen for industrimiljø. Her rådgiver hun virksomheder og myndigheder inden for hele miljøområdet. Det kan f.eks. være i forbindelse med byggeprojekter eller nedrivninger. Hun fornemmer tydeligt, at interessen for bæredygtighed er stigende – bl.a. i forhold til cirkulær nedbrydning og genbrug. Helle fortæller:

– Der stilles flere og flere krav til bæredygtighed, bl.a. i offentlige byggerier. Det er byggebranchen bevidst om, og virksomhederne vil gerne gøre sig gældende på feltet. Bæredygtighed tænkes ind, både når man skal bygge nyt og rive ned. Hos Dansk Miljørådgivning kan vi hjælpe med screening af bygninger til nedrivning, så man får genanvendt så meget som muligt af materialerne og håndteret det forurenede korrekt. Ved nyopførelser kan vi bl.a. rådgive om, hvordan man indtænker håndtering af regnvand i byggeriet.     

Bygger selv bæredygtigt

Også internt i Dansk Miljørådgivning spiller bæredygtighed en stadigt større rolle. Virksomheden bygger nyt hovedkontor i Silkeborg, hvor man indtænker solceller, varmepumper, ladestandere til el-til biler og beplantning af udearealerne med engblandinger. På de øvrige 14 lokationer i landet gør den grønne omstilling også sit indtog i det små – med affaldssortering på kontorerne og genbrugspapir i printerne. Og så medvirker Dansk Miljørådgivning i et udviklingsprojekt, der understøtter social bæredygtighed, fortæller Helle:

– Vi støtter en skole i Tanzania, hvor vi blandt andet har hjulpet med at lave en vandboring, så skolen er sikret rent drikkevand ligesom vi i år har betalt for et solcelleanlæg til skolen. For os er det også en måde at arbejde med FN’s Verdensmål.

Ser frem til sparring

Dansk Miljørådgivning meldte sig ind i NBE i januar i år – omtrent samtidig med, at Helle blev ansat i firmaet. Hun kendte netværket fra sit forrige job i Vesthimmerlands Kommune og var ikke i tvivl om, at hendes nye arbejdsplads kunne have gavn af et medlemskab:

–  Det var et godt tidspunkt for Dansk Miljørådgivning af træde ind i netværket. Kundernes interesse for bæredygtighed er stigende, og medlemskabet af NBE styrker vores fornemmelse af, hvad de efterspørger. Vi vil gerne have sparringen med andre virksomheder og samtidig fortælle om, hvad vi selv kan tilbyde.

Dansk Miljørådgivning ser frem til at deltage i arrangementer og netværksmøder om bl.a. bæredygtigt byggeri, FN’s Verdensmål, cirkulær økonomi og bæredygtighed generelt.

Om Dansk Miljørådgivning og bæredygtighed

Har siden 1994 arbejdet med teknisk miljørådgivning af virksomheder og myndigheder. I dag er der 170 ansatte.
Oplever i stigende grad efterspørgsel på rådgivning inden for bæredygtighed – f.eks. om cirkulær nedbrydning, bæredygtigt byggeri og klimaprojekter.
Medlem af NBE siden januar 2020.   
Læs mere på www.dmr.dk

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne.   Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af dere…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere