03.09.2020
Bæredygtighed fylder mere og mere i rådgivningen
Indhold fra partner Hvad er dette?
Dansk Miljørådgivning lever af at give teknisk rådgivning i miljøspørgsmål – og bæredygtighed fylder mere og mere i den sammenhæng. Det landsdækkende ingeniørfirma har bl.a. kontor i Jerslev og meldte sig for nylig ind i NBE for at få glæde af netværkets viden og kontakter.
Dansk Miljørådgivning har eksisteret siden 1994 og indhenter bl.a. myndighedstilladelser til virksomheder og aktiviteter, udfører forureningsundersøgelser, geotekniske undersøgelser, miljøscreeninger, støjberegninger og arbejdsmiljørådgivning. Kunderne spænder bredt – fra større industrivirksomheder, entreprenører og bygherrer til regioner og kommuner.
Interesse for cirkulær nedbrydning og genbrug
Helle Rise Jensen er projektleder og tilknyttet afdelingen for industrimiljø. Her rådgiver hun virksomheder og myndigheder inden for hele miljøområdet. Det kan f.eks. være i forbindelse med byggeprojekter eller nedrivninger. Hun fornemmer tydeligt, at interessen for bæredygtighed er stigende – bl.a. i forhold til cirkulær nedbrydning og genbrug. Helle fortæller:
– Der stilles flere og flere krav til bæredygtighed, bl.a. i offentlige byggerier. Det er byggebranchen bevidst om, og virksomhederne vil gerne gøre sig gældende på feltet. Bæredygtighed tænkes ind, både når man skal bygge nyt og rive ned. Hos Dansk Miljørådgivning kan vi hjælpe med screening af bygninger til nedrivning, så man får genanvendt så meget som muligt af materialerne og håndteret det forurenede korrekt. Ved nyopførelser kan vi bl.a. rådgive om, hvordan man indtænker håndtering af regnvand i byggeriet.
Bygger selv bæredygtigt
Også internt i Dansk Miljørådgivning spiller bæredygtighed en stadigt større rolle. Virksomheden bygger nyt hovedkontor i Silkeborg, hvor man indtænker solceller, varmepumper, ladestandere til el-til biler og beplantning af udearealerne med engblandinger. På de øvrige 14 lokationer i landet gør den grønne omstilling også sit indtog i det små – med affaldssortering på kontorerne og genbrugspapir i printerne. Og så medvirker Dansk Miljørådgivning i et udviklingsprojekt, der understøtter social bæredygtighed, fortæller Helle:
– Vi støtter en skole i Tanzania, hvor vi blandt andet har hjulpet med at lave en vandboring, så skolen er sikret rent drikkevand ligesom vi i år har betalt for et solcelleanlæg til skolen. For os er det også en måde at arbejde med FN’s Verdensmål.
Ser frem til sparring
Dansk Miljørådgivning meldte sig ind i NBE i januar i år – omtrent samtidig med, at Helle blev ansat i firmaet. Hun kendte netværket fra sit forrige job i Vesthimmerlands Kommune og var ikke i tvivl om, at hendes nye arbejdsplads kunne have gavn af et medlemskab:
– Det var et godt tidspunkt for Dansk Miljørådgivning af træde ind i netværket. Kundernes interesse for bæredygtighed er stigende, og medlemskabet af NBE styrker vores fornemmelse af, hvad de efterspørger. Vi vil gerne have sparringen med andre virksomheder og samtidig fortælle om, hvad vi selv kan tilbyde.
Dansk Miljørådgivning ser frem til at deltage i arrangementer og netværksmøder om bl.a. bæredygtigt byggeri, FN’s Verdensmål, cirkulær økonomi og bæredygtighed generelt.
Om Dansk Miljørådgivning og bæredygtighed
Har siden 1994 arbejdet med teknisk miljørådgivning af virksomheder og myndigheder. I dag er der 170 ansatte.
Oplever i stigende grad efterspørgsel på rådgivning inden for bæredygtighed – f.eks. om cirkulær nedbrydning, bæredygtigt byggeri og klimaprojekter.
Medlem af NBE siden januar 2020.
Læs mere på www.dmr.dk
Klima, miljø og energi

Cirkulær innovation for fremtiden
Det nordjyske projekt Cirkulær Innovation i Partnerskaber (CIP) har skabt resultater, arbejdspladser og ny viden. Et eksempel på et unikt samarbejde mellem viden og virksomheder og på, hvordan vi kan virkeliggøre fremtidens grønne forretningsidéer.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Social bæredygtighed på rygraden
Hustømrerne har altid arbejdet med social bæredygtighed – også inden de vidste, at det hed sådan. Den landsdækkende tømrervirksomhed ansætter bl.a. ekskriminelle lærlinge og har stort fokus på trivsel og sammenhold blandt medarbejderne.
Indhold fra partner
Medarbejder
Case: Podcast: social bæredygtighed og ekskriminelle lærlinge
I podcasten tager vi med Hustømrerne A/S på arbejde og får en personlig beretning om, hvad det betyder at få en ekstra chance, når starten på livet har været svær. Vi møder også Mette Bøgh Birk fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Bæredygtighed en døråbner til dialog
Komproment sælger tag- og facadeløsninger og arbejder fokuseret med bæredygtighed. Et arbejde, der koster tid, kræfter og penge, men alligevel godt kan betale sig. For det er med til at åbne døre for nye samarbejder og opgaver.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Det Cirkulære Nordjylland
NBE har med støtte fra Business Region North Denmark arbejdet målrettet på at skabe en mere cirkulær region til gavn for både miljøet og beskæftigelsen. Denne nye opgørelse viser bredden af initiativets cirkulære aktiviteter og den geografiske spredning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

De unge tænker grønt i Fårup Sommerland
Fårup Sommerland har arbejdet med bæredygtighed gennem mange år og deltaget i flere projekter via NBE. Og for nylig har de fået øjnene op for en ny ressource: De unge sæsonmedarbejdere, som tænker grønt allerede fra starten.
Indhold fra partner