19.05.2020  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtigt linoleum til møbler er et hit

Indhold fra partner Hvad er dette?

Forbo oplever stor efterspørgsel på Furniture Linoleum, der består af CO2-neutralt linoleum. Forbo forventer, at salget vil fortsætte med at stige, fordi CO2-neutralt linoleum til møbler i stigende grad efterspørges af arkitekter, bygherrer og designere.

Møbelindustrien har de senere år fået øjnene op for linoleum, som f.eks. bruges på stole, skabe og køkkener og som nu kan være 100% CO2-frit. 

Hos Forbo oplever de i stigende grad efterspørgsel på deres miljøvenlige og CO2-neutrale linoleum til møbler.

”Vi ser et gennembrud for et naturprodukt, som faktisk har eksisteret i 150 år og som har alle de bæredygtige egenskaber, som vi leder efter i dag. Det kan bruges som finish til alle typer møbel- og inventardesigns, f.eks. skriveborde, spiseborde, stole, skabe, køkkenfronter samt skole- og kontorinventar,” siger Torben Mikkelsen, som er Key Account Manager for Furniture Linoleum serien i Forbo.

CO2-neutralt linoleum vil øge salget

Én af de virksomheder, som har taget linoleum til sig, er køkkenvirksomheden, JKE Design. Her er marketingdirektør Helle Fyllgraf, ikke i tvivl om, at linoleum rammer en stigende trend om mere bæredygtighed – også i møbel- og inventarindustrien.

”Vores produktudviklingsafdeling fik til opgave at designe en ny serie, hvor overskriften var ”natur og holdbarhed”, og her valgte vi at bruge linoleum. Ved at bruge et naturprodukt, rammer vi ned i trenden om bæredygtighed, som mange forbruge sætter pris på,” siger Helle Fyllgraf, marketing manager i JKE Design. 

Hos Forbo vil man udvide samarbejdet med designere og møbelproducenter for at udforske løsninger med udgangspunkt i bæredygtigt linoleum.  

Positiv CO2-balance fra fremstilling til levering 

Linoleum – om man bruger det til møbler eller på gulve – produceres af rene naturmaterialer uden at belaste miljøet. Linolie er f.eks. udvundet af hørfrø, harpiks er tappet fra nåletræer uden at fælde dem og træmelet er et restprodukt fra europæiske savværker. Kalkstensmel er også en væsentlig ingrediens og findes over hele verden i rigelige mængder. Ingredienserne belaster ikke miljøet - men fornyer sig naturligt og hurtigt.

”De naturlige ingredienser i linoleum optager mere CO2 end det udleder i atmosfæren når det produceres. Faktisk går regnestykket ligefrem i minus. Det betyder, at Furniture Linoleum fra Forbo har en positiv CO2-balance fra fremstilling til levering. Det oplever vi er endnu et godt argument, når arkitekter, bygherrer og designere skal vælge CO2-neutralt linoleum. Det er der store perspektiver i,” siger Torben Mikkelsen.

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket. Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige in…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere