04.11.2021 | Kommunikation
Børsen undrer sig over vindere af CSR-prisen
Til trods for, at de begge har kontroversielle sager i bagagen, blev Arla og Carlsberg i sidste uge kåret som vindere af CSR Prisen 2021. Det skaber undren hos Børsen Bæredygtigheds journalister.
CSR Prisen uddeles hvert år til to virksomheder - en børsnoteret og en unoteret - der har været gode til at formidle deres CSR-arbejde. Arkivfoto.
FSR – danske revisorer offentliggjorde i sidste uge de to virksomheder, der har været bedst til at fortælle om deres arbejde med bæredygtig, grøn omstilling og CSR generelt på en transparent måde. Og dette år er det Arla og Carlsberg, der løber med prisen. Det skriver Børsen.
Men samme avis undrer sig dog over, at priserne går til virksomheder, der i øjeblikket sager, hvor netop CSR-arbejdet har været under kritik.
Læs også: Arla vil købe grøn strøm fra landmændene
Arla er blandt andet blevet anklaget for vildledende markedsføring ved at kalde sin mælk for CO2-neutral. Selvom virksomheden blev frikendt af Fødevarestyrelsen i juli i år, har Forbrugerrådet Tænk og miljøorganisationen Noah anket afgørelsen.
For Carlsberg er der problemer i Indien, hvor deres datterselskab siden 2018 har været ramt af korruptionssager. Det har resulteret i fyringer og flere interne undersøgelser – i juli valgt de indiske myndigheder at træde ind i sagen og undersøge bryggeriets regnskaber.
Birgitte Mogensen, der er formand for FSR’s udvalg for samfundsansvar & bæredygtighed, påpeger, at prisen ikke handler om, hvor gode virksomhederne har været til "at opnå noget i forhold til bæredygtighed", men derimod, hvor gode de har været til at kommunikere de udfordringer og fremskridt, der har været i forbindelse med arbejdet.
Børsen peger dog på, at det kunne være man skulle ændre navnet på prisen så det fremgik tydeligere.
"Der siger jeg point taken – den tanke har vi også haft. Det tyder jo på, at det er noget, folk kan undre sig over," siger Birgitte Mogensen til Børsen Bæredygtig.
- HCL
Klima, miljø og energi

Flexible Energy Denmark: Vi både kan og bør udnytte vedvarende energi meget bedre
Et nyligt afviklet digitaliseringsprojekt viser, at der er stor værdi i at frisætte energi- og forbrugsdata på tværs af energisystemer – en smart styring af energiforbruget har nemlig vist besparelser på mindst 5 procent og nogle steder over 30 procent.
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Strategi & ledelse

Spirii kåret til verdens bedste grønne startup
Den danske eMobility-platform Spirii er netop kåret til verdens bedste ved årets prisuddeling til Global Startup Awards. Spirii blev den eneste nordiske startup, der tog en pris med hjem.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Nyt projekt skal udvikle national standard for måling af biodiversitet
Projektet ’Udvikling af en national metode til kortlægning af bynatur’ skal det næste år være med til at finde en standard for, hvordan man kan måle og registrere biodiversitet i områder med bebyggelse.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.