15.02.2018  |  Medarbejder

Bangladesh – social dialog projekt afsluttes - men arven lever videre

Indhold fra partner Hvad er dette?

DIEH i samarbejde med JETI har siden 2014 været en del af et mulitistakeholder projekt om social dialog på tekstilfabrikker i Bangladesh. Vores partnere har været 3F og Dansk Erhverv, samt 11 tekstilbrands, hvis leverandørfabrikker har deltaget i træninger om social dialog.

24 fabrikker har deltaget i social dialog træninger, hvor formålet har været at skabe større bevidsthed og viden om rettigheder og pligter som arbejdsgiver og arbejdstager på tekstilfabrikkerne. Danidas støtte ophørte med udgangen af 2017, men den norske og engelske regering finansierer projektets aktiviteter i de kommende år.

Projektet har blandt andet resulteret i en værktøjssamling (toolkit), der har til formål at udbrede erfaringerne fra de 24 fabrikker til de mange flere fabrikker, der viser interesse i social dialog. Projektet blev afsluttet ved en stor multistakeholder begivenhed i Dhaka, Bangladesh december 2017 med deltagelse af brands, arbejdere, fagforeninger, fabriksejere, arbejdsgivernes forening BGMEA mfl. Videoen om projektet her

Du kan finde mere information om projektet på jointeti.org

Mere fra DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

DIEH - Dansk Initiativ for Etisk Handel

www.dieh.dk

  • info@dieh.dk
  • 31726930
  • Overgaden Oven Vandet 10 st 1415 København K

Dansk Initiativ for Etisk Handel (DIEH) er den danske alliance for etisk handel, der samler førende virksomheder, NGO'er, erhvervs- og brancheorganisationer, offentlige instanser og fagbevægelsen i et unikt netværk.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere