27.08.2018 | Klima, miljø og energi
Beskyttede områder for truede dyrearter
Indhold fra partner Hvad er dette?
Ørsted og WWF Verdensnaturfonden vil fremadrettet arbejde sammen for at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringer. Første aktivitet i det nye partnerskab vil bestå af en 'klimasafari' i København.
Ørsted og WWF Verdensnaturfonden vil fremadrettet arbejde sammen for at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringer og fx etablere ‘klima-refugier’ til truede dyrearter og udsatte naturområder.
Jordkloden er et fantastisk sted. Men brændende regnskove, smeltende is og døende koraller kan udrydde næsten halvdelen af alle planter og dyrearter i nogle af verdens mest artsrige områder. Vi bliver nød til at handle nu, hvis vi vil beskytte vores dyr og naturområder mod klimaforandringernes konsekvenser.
Ørsted og WWF Verdensnaturfonden har derfor meddelt, at de går sammen om at genskabe balancen i naturen og skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.
Klima-refugier
En af de væsentligste opgaver er at få kortlagt klimaforandringernes konsekvenser for særligt udsatte naturområder og dyreliv.
Dette vil bane vej for fremtidige initiativer, som fx etablering af 'klima-refugier', hvor der er den rette plads og de rette levevilkår for dyrene, når vandet stiger, eller tørke og ekstremt vejr sætter ind.
Engagere børn og unge
Nutidens børn og unge vil højst sandsynligt være vidne til den globale opvarmnings fatale konsekvenser. Det er en af årsagerne til, at partnerskabet især gerne vil engagere børn og unge i Danmark, så de kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid.
"Vi skylder vores planet og kommende generationer at omstille vores energisystemer fra sort til grøn. I Ørsted er vi overbeviste om, at det er muligt, ikke mindst fordi det nu er blevet billigere at producere grøn energi end sort," siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted, og han fortsætter: "WWF Verdensnaturfonden er en kompetent samarbejdspartner med en stor viden om klima og grøn energi, som vi glæder os til at samarbejde med."
Førende energiselskab inden for grøn energi
WWF Verdensnaturfonden skal som en del af partnerskabet også rådgive Ørsted om bæredygtighedsstrategi, så virksomheden også i fremtiden vil være et af verdens førende grønne energiselskaber.
"Vi bliver nød til at give naturen og det vilde dyreliv en udstrakt hånd, hvor den globale opvarmning presser dem helt i bund," siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, og han fortsætter: "Vi skal have alle danskerne med: Fra Folketinget til erhvervslivet og skolerne. Ørsted er en af de grønne frontløbere herhjemme, og derfor er vi meget tilfredse med, at netop Ørsted påtager sig den store opgave sammen med os.”
Kommende begivenheder: Klimasafari i København
Første aktivitet i partnerskabet er en stor ’klimasafari’ ved Thorvaldsens Plads, i København, d. 13.-30. september. Klimasafarien er centreret omkring en 26 meter høj jordklode, hvor virtual reality og film vil hjælp børn og unge med at udforske emner som klimaforandringer, viden om klimatruede dyr og bæredygtig energi.
Kontakt:
Ulrik Frøhlke, Lead Media Advisor, Ørsted (+45 99 55 95 60)
Cecilie Weinholt, Head of Press, WWF (+45 31 76 12 00)
Klima, miljø og energi

Ørsted ranked world’s most sustainable energy company and publishes climate leadership handbook
From the frontline of climate action, Ørsted shares a handbook on how governments and businesses can move from ambition to action in a crucial climate year.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ørsted aims for net-positive biodiversity impact from new projects commissioned from 2030
As a global sustainability leader with a strong commitment to protect biodiversity, Ørsted sets the ambition to deliver a net-positive biodiversity impact from all new renewable energy projects it commissions from 2030 at the latest. The ambition is part
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Verdens største havvindmøllepark, Hornsea 2, producerer sin første strøm
Havvindmølleparken råder over 165 styk 8 MW Siemens Gamesa-vindmøller og vil, når den står helt færdig, være i stand til at producere 1,32 GW grøn strøm. Dermed kommer den til at overtage titlen som verdens største idriftsatte havvindmøllepark fra naboprojektet Hornsea 1. Sammen vil de to projekter kunne forsyne over 2,3 millioner britiske husstande med strøm.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ørsted and the UN Global Compact to help companies put carbon reduction at the heart of their business
Renewable energy company Ørsted is a patron of the UN Global Compact’s Climate Ambition Accelerator, which aims to help companies set science-based carbon reduction targets and spur ambitious climate action.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ørsted commits to sustainable recycling of wind turbine blades
Ørsted commits to either reuse, recycle, or recover all of the wind turbine blades in its global portfolio of onshore and offshore wind farms upon decommissioning.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Ørsted og WWF vil sammen undersøge muligheder for at støtte torsken og biodiversiteten i havet
Torskebestanden i Kattegat er lige nu alarmerende lav, hvilket påvirker biodiversiteten og Kattegats økosystem. Derfor har WWF og Ørsted netop indgået et partnerskab, der skal give torsken og havet en hjælpende hånd ved hjælp af kunstige levesteder.
Indhold fra partner