27.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Beskyttede områder for truede dyrearter

Indhold fra partner Hvad er dette?

Ørsted og WWF Verdensnaturfonden vil fremadrettet arbejde sammen for at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringer. Første aktivitet i det nye partnerskab vil bestå af en 'klimasafari' i København.

Ørsted og WWF Verdensnaturfonden vil fremadrettet arbejde sammen for at bekæmpe konsekvenserne af klimaforandringer og fx etablere ‘klima-refugier’ til truede dyrearter og udsatte naturområder.

Jordkloden er et fantastisk sted. Men brændende regnskove, smeltende is og døende koraller kan udrydde næsten halvdelen af alle planter og dyrearter i nogle af verdens mest artsrige områder. Vi bliver nød til at handle nu, hvis vi vil beskytte vores dyr og naturområder mod klimaforandringernes konsekvenser.

Ørsted og WWF Verdensnaturfonden har derfor meddelt, at de går sammen om at genskabe balancen i naturen og skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energi.

Klima-refugier
En af de væsentligste opgaver er at få kortlagt klimaforandringernes konsekvenser for særligt udsatte naturområder og dyreliv.

Dette vil bane vej for fremtidige initiativer, som fx etablering af 'klima-refugier', hvor der er den rette plads og de rette levevilkår for dyrene, når vandet stiger, eller tørke og ekstremt vejr sætter ind.

Engagere børn og unge
Nutidens børn og unge vil højst sandsynligt være vidne til den globale opvarmnings fatale konsekvenser. Det er en af årsagerne til, at partnerskabet især gerne vil engagere børn og unge i Danmark, så de kan være med til at skabe en mere bæredygtig fremtid.

"Vi skylder vores planet og kommende generationer at omstille vores energisystemer fra sort til grøn. I Ørsted er vi overbeviste om, at det er muligt, ikke mindst fordi det nu er blevet billigere at producere grøn energi end sort," siger Henrik Poulsen, administrerende direktør i Ørsted, og han fortsætter: "WWF Verdensnaturfonden er en kompetent samarbejdspartner med en stor viden om klima og grøn energi, som vi glæder os til at samarbejde med."

Førende energiselskab inden for grøn energi
WWF Verdensnaturfonden skal som en del af partnerskabet også rådgive Ørsted om bæredygtighedsstrategi, så virksomheden også i fremtiden vil være et af verdens førende grønne energiselskaber.

"Vi bliver nød til at give naturen og det vilde dyreliv en udstrakt hånd, hvor den globale opvarmning presser dem helt i bund," siger Bo Øksnebjerg, generalsekretær i WWF Verdensnaturfonden, og han fortsætter: "Vi skal have alle danskerne med: Fra Folketinget til erhvervslivet og skolerne. Ørsted er en af de grønne frontløbere herhjemme, og derfor er vi meget tilfredse med, at netop Ørsted påtager sig den store opgave sammen med os.”

Kommende begivenheder: Klimasafari i København
Første aktivitet i partnerskabet er en stor ’klimasafari’ ved Thorvaldsens Plads, i København, d. 13.-30. september. Klimasafarien er centreret omkring en 26 meter høj jordklode, hvor virtual reality og film vil hjælp børn og unge med at udforske emner som klimaforandringer, viden om klimatruede dyr og bæredygtig energi.

Kontakt: 
Ulrik Frøhlke, Lead Media Advisor, Ørsted (+45 99 55 95 60)

Cecilie Weinholt, Head of Press, WWF (+45 31 76 12 00)

Mere fra Ørsted

Ørsted

www.orsted.dk

  • info@orsted.dk
  • 99 55 11 11
  • Kraftværksvej 53 - Skærbæk , 7000 Fredericia

Vi vil skabe en verden, der udelukkende kører på grøn energiKlimaforandringer er en af de største udfordringer for livet på jorden. I dag kører verden primært på fossile brændsler. Vi bliver nødt til at ændre den måde, vi forsyner verden med energi på, og skifte fra sort til grøn energi. Hos Ørsted har vi en vision om en verden, der udelukkende kører på grøn energi. Vi vil revolutionere den måde,…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere