25.03.2019  |  Klima, miljø og energi

Better World Fashion – En cirkulær pioner

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos NBE-medlemmet Better World Fashion startede de skabelsen af deres forretning med at se på en af de mest ressourceforbrugende processer i en af verdens mest ressourceforbrugende industrier – nemlig skindproduktion i tekstilbranchen.

For at mindske det store ressourceforbrug i produktionen kunne Better World Fashion have kastet sig ud i udvikling af en mere skånsom produktion af skind, men virksomheden gik en helt anden vej.

Vi valgte at fokusere på de kæmpe mængder af skindtøj, som bliver bortskaffet hvert år til ingen verdens nytte. Det store spild skaber basis for en cirkulær forretningsmodel, hvor vi aktiverer brugt skind til produktion af nye skindprodukter” fortæller ejer Reimer Ivang. Det skind, der ellers bliver smidt ud, bliver hos Better World Fashion til nye skindjakker og tasker.

Hvis Better World Fashion stoppede her, ville det kun være en halv sejr:

vi ville ikke sælge vores tasker og jakker for så at risikere, at de blev bortskaffet, som vi ser det i dag” fortæller Reimer Ivang.

Better World Fashion udviklede derfor en cirkulær forretningsmodel, hvor køberen automatisk får en tilbagekøbsgaranti, der giver adgang til 50% rabat på en ny skindjakke. Det er også muligt at leje en jakke i mindst 4 måneder og så aflevere den tilbage.

”Hos Better World Fashion er hele filosofien, at tingene skal køre i kredsløb. Det mener vi giver mening”, fortæller Reimer Ivang, der ønsker at være med til at skabe en mere bæredygtig forbrugskultur.

98 % Genbrug – 100 % Unik

”98 % Genbrug – 100 % Unik” er en af grundstenene i Better World Fashions koncept. For det er ikke kun skindet, der har haft et liv før. Foret bliver skabt af gamle pet-flasker, og lynlåse og knapper laves af omsmeltet metal. Også selve produktionen er bæredygtig. Den foregår hos en familieejet virksomhed i Polen, og der bruges hverken vand eller kemikalier, og der er intet spild.

Tilsammen skaber dette verdens mest bæredygtige skindjakker og tasker, som sparer verden for produktion af nyt skind, plastic og metal. Det er Reimer Ivang glad for:

”Vi er stolte af at have skabt en model, hvor vi kan producere unika produkter i en klassisk fabriksproduktion. Vores råmateriale betyder, at alle vores skindjakker er one-of-a-kind, og dermed bringer vi et bæredygtigt unika produkt til markedet, som ikke er set før”.

Ud over skindprodukterne sælger Better World Fashion også solbriller af gamle skateboards og ure af affaldstræ, og de er også i gang med at udvikle verdens mest bæredygtige computertaske. Alt sammen  med samme tilbagekøbsgaranti som hos skindprodukterne.

Better World Fashion inspirer til bæredygtig forandring

Siden 2016 har Better World Fashion været medlem af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling (NBE), og det er de glade for.

”Det er vigtigt for os at være med til at skabe en bæredygtig forandring, der rækker længere end vores egen forretning. Det har vi mulighed for gennem NBE, hvor vi er med til at sprede budskabet om, hvordan man i praksis kan arbejde med cirkulær økonomi. Vi inspireres og inspirerer andre gennem netværk og sparring med ligesindede virksomheder i NBE” fortæller Reimer.

Produkterne og forretningsmodellen har bragt Better World Fashion international anerkendelse, og de har vundet flere priser. Men det er ikke det, som Reimer Ivang fremhæver, når han fortæller om virksomheden:

Vi er stolte af at have skabt en virksomhed, hvor virksomhedsdrift er direkte forbundet med positiv indvikling på FN’s verdensmål og dermed miljøet etc.”.

Indtil dato har virksomhedens innovative produkter og forretningsmodel således sparet verden for over 350.000 liter vand, 16.000 kg CO2, 4.000 kg. kemikalier og 7.000 kg. affald.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: cirkulær økonomi i 2019

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere