30.11.2018  |  Klima, miljø og energi

BEWISynbra Danmark fejrer fabriksåbning med event om cirkulær økonomi

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hos BEWISynbra Danmark fejrede man d. 22. november åbningen af en ny fabrik i Hobro med et større arrangement, som bød på rundvisning på fabrikken og flere forskellige foredrag om bl.a. emballage, og ikke mindst EPS’ens rolle i den cirkulære økonomi.

BEWISynbra Danmark åbnede fornylig en ny fabrik i Hobro – lige ved siden af den eksisterende. For at fejre åbningen af fabrikken holdt BEWISynbra Danmark et stort kundearrangement.

Her kom over 100 forskellige forretningsforbindelser forbi for at se de to fabrikker – og for at høre om BEWISynbras visioner inden for cirkulær økonomi.

”Det er en – desværre vedholdende – myte, at EPS ikke er genanvendeligt. Den myte ville vi gerne imødegå, for EPS er 100% genanvendeligt, hvilket er en af årsagerne til, at BEWISynbra internationalt har lanceret en særskilt enhed. BEWiSynbra Circular, med fokus på netop genanvendelse og cirkulær økonomi. Vi har lanceret et ambitiøst mål om at recirkuler forventer, 60.000 tons EPS pr. år på den mellemlange bane,” forklarer Karl Erik Olesen, administrerende direktør i BEWISynbra Danmark.

Til arrangementet var der også en mindre messe med foredrag. Her var der en seance med fokus på genanvendelse og cirkulær økonomi. Bl.a. blev kunder givet en omfattende introduktion til BEWISynbras nye forretningsområde BEWISynbra Circular.

Her er visionen, at der skal indsamles og genanvendes 60.000 tons EPS. Dermed satser BEWI på, at kunne bidrage til en reduktion af CO2-udslippet i Europa med over 250.000 tons om året.

”Der er tale om et ambitiøst mål fra vores side, men jeg er sikker på, at vi når det, ” siger Karl Erik Olesen.

Samler produktionen for at opnå miljømæssige gevinster

Etableringen af den nye fabrik gør det muligt at samle en del af produktionen inden for emballageproduktion og isolering i Hobro. Dermed opnår virksomheden en række synergieffekter på fællesområder som energi, vedligeholdelse, administration og ledelse.

”Det er dog ikke kun på driften, at vi opnår synergier. Vi får også mulighed for at reducere en del transport af isoleringsmaterialer, og det betyder mindre CO2-udledning,” siger Karl Erik Olesen, administrerende direktør i BEWISynbra Danmark.

”Det ligger i god forlængelse af vores koncernstrategi, som i stadig stigende grad har fokus på miljørigtige løsninger. For eksempel har vi for nylig lanceret en ny koncern division, der har fokus på genanvendelse af Flamingo,” afslutter Karl Erik Olsen.

Om BEWiSynbra:

  • BEWiSynbra Danmark er en del af den europæiske koncern BEWISynbra Group, en af Europas førende EPS-producenter med 1.300 ansatte på 28 produktionssteder i hele Norden, Holland og Portugal. I Danmark har virksomheden syv fabrikker spredt bredt geografisk over hele Danmark. Virksomheden har knap 240 medarbejdere i Danmark.
  • BEWISynbra Danmark producerer isolering og emballageprodukter i bl.a. EPS – ekspanderet polystyren. Det er en opskummet plast, som består af 98% luft og 2% polystyren. Det gør materialet velegnet til isolering og emballage, men også til f.eks. cykelhjelme

Mere fra Plastindustrien

Plastindustrien

https://plast.dk/

  • pd@plast.dk
  • 3330 8630
  • Vesterbrogade 1E, 3. 1620 København V, Danmark

Plastindustrien er en brancheorganisation for plastvirksomheder i Danmark. Vi har omkring 250 medlemmer, og industrien tæller over 26.000 danske jobs. Som brancheorganisation dækker vi både plastforarbejdende virksomheder, samt leverandører af de maskiner og råvarer, der indgår i industrien.Vores mission er at sikre danske plastvirksomheder optimale rammer for succes og at tage ansvar for den verd…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere