09.11.2020  |  Samfund

Bidens sejr skaber nye muligheder for danske virksomheder

Den nye regering i USA åbner nye muligheder for danske virksomheder, der arbejder indenfor miljøløsninger.

Med Biden som USA’s kommende præsident forventes der igen øget fokus på klimadagsordenen.

Det skriver Ritzau.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det er godt nyt for dansk erhvervsliv, som i høj grader bidrager til netop denne dagsorden lyder det fra erhvervsorganisationerne Dansk Industri og Dansk Erhverv.

”Vi får en amerikansk præsident, som synes, at internationalt samarbejde, klimaudfordringen og den grønne omstilling er vigtig og også vil arbejde for et stærkere sundhedsvæsen. Det er noget, som danske virksomheder kan levere til, og som vi også ser som vigtige dagsordener”, siger Lars Sandahl Sørensen, administrerende direktør i Dansk Industri.

Læs også: Advice: Vestas er Danmarks mest bæredygtige virksomhed

Til trods for Trumps tilbageholdende klimapolitik har dansk erhvervsliv klaret sig godt i de seneste fire år. Med en eksportsum på 158 milliarder sidste år var USA Danmarks største eksportmarked anført af virksomheder som Novo Nordisk og Vestas.

Brian Mikkelsen, administrerende direktør i Dansk Erhverv, udtaler også at Biden sejr er det bedste der kunne ske for Danmark, da Biden vil få USA tilbage omkring bordet i forhold til klimaudfordringerne.
Samtidig understreger han dog, at det ikke havde været katastrofalt, hvis Trump var blevet genvalgt. Netop fordi Danmark faktisk har klaret sig ganske godt under han regeringstid.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere