09.01.2015  |  Klima, miljø og energi

Billig olie truer ikke grøn omstilling

De faldende oliepriser får ikke nogen betydning for investeringerne i vindmøller og andre grønne elproduktionsteknologier, vurderer Dong Energy.

Investeringer i vindenergi og andre former for grøn energi kommer ikke til at lide under de faldende oliepriser, da olie kun spiller en meget begrænset rolle i kraftvarmeproduktionen. Det vurderer Dong Energy, skriver ingeniøren.dk.

Læs også:  Usikkerhed om fremtiden for danske havvindmøller

”"En lav oliepris får ingen betydning for vindmøller og biomasse-kraftværker. Og de kraftværker, vi har i dag, er slet ikke bygget til at anvende olie, og da olien -– trods de lave oliepriser, vi ser for tiden -– fortsat er en knap ressource globalt set, er det usandsynligt, at nogen vil investere i en sådan teknologiomlægning"”, siger strategi- og kommunikationsdirektør hos Dong Energy, Jakob Askou Bøss, til ingeniøren.dk.

Jakob Askou Bøss forklarer, at olie udgjorde brændstoffet i ni procent af den europæiske elproduktion i 1990, i 2010 var andelen kun tre procent, og IEA (International Energy Agency) forventer, at tallet er nedbragt til én procent i 2030.

Grøn omstilling handler ikke kun om penge

Konsulentfirmaet Ea Energianalyse ser heller ikke de faldende oliepriser som en trussel mod den grønne energi.

Læs også: Vindenergi satte rekorder i 2013

"”Grøn omstilling handler også om andet end penge -– nemlig nationale arbejdspladser, forsyningssikkerhed og miljø. Og at vi har en langsigtet politik om grøn omstilling, der er fastlagt i hvert fald frem til 2020”", siger civilingeniør Hans Henrik Lindboe, der er partner i Ea Energianalyse, til ingeniøren.dk.

-SSM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere