20.01.2020 | Klima, miljø og energi
Bioplastic Conference 2020: Oplev de nyeste fremskridt inden for bioplast og bionedbrydelig plast
Indhold fra partner Hvad er dette?
Den 27. februar bliver Bioplastic Conference 2020 afholdt i Industriens Hus i København. Formålet med konferencen er at opdatere deltagerne på mulighederne ved at fremstille produkter i bioplast og bionedbrydelig plast.
Bioplastic Conference 2020 samler den 27. februar eksperter fra hele værdikæden for at sætte fokus på udviklingen inden for bioplast og bionedbrydelig plast.
Arrangementet byder på både nationale og internationale talere fra råvareleverandører, plastproducenter, myndigheder og organisationer.
Biobaseret plast, dvs. plastmaterialer fremstillet af fornybare ressourcer såsom sukkerrør og majs, er et emne, der skal overvejes som en del af den bæredygtig omstilling. Ligeledes kan biologisk nedbrydelig plast, som er plast, der nedbrydes til naturlige stoffer, være en måde at reducere forurening fra plast, der ikke kan opsamles til genanvendelse.
Både bioplast og bionedbrydelig plast kan i mange tilfælde erstatte virgint plast baseret på råolie, men der findes stadig barrierer ved at skifte fra konventionelt plastmateriale til biobaserede løsninger.
Rasmus Grusgaard, innovationskonsulent i Plastindustrien og tovholder for konferencen, fortæller:
- Biobaserede og bionedbrydelige plasttyper er en væsentlig del af fremtidens bæredygtige plastindustri. Desværre oplever vi, at der er meget forvirring om udfordringerne og mulighederne ved de forskellige materialer, og den forvirring vil vi gerne gøre op med til denne konference. Samtidig har vi fokus på at vise nogle af industriens materialenyheder, der kommer til at præge udviklingen i de kommende år.
På programmet er bl.a. oplægsholdere fra Bioøkonomipanelet, DTU, BASF, Novo Nordisk og Miljøstyrelsen - du kan læse hele programmet her.
Bioplastic Conference 2020 bliver afholdt af Plastindustrien i samarbejde med IDA Polymer, Nordisk Bioplastforening, ATV-SEMAPP og Teknologisk Institut.
Udvalgte programpunkter:
- What is bioplastic? – Is bioplastic the answer? Hasso Von Pogrell (European Bioplastics)
- Towards a Danish strategy for Biopolymers, Asbjørn Børsting, Det Nationale Bioøkonomipanel
- Towards a sustainable future for packaging design and materials, Christina Busk (The Danish Plastics Federation)
- New bioplastic packaging applications, Dr. Katharina Schlegel (BASF)
- Bio4Self: Bio-based and Biodegradable self-reinforced composites, Bo Madsen (DTU Wind Energy)
- Renewable • Reusable • recycable – Bioplastics as part of the circular economy, Eike Langenberg (FKuR)
- Novo Nordisk approach to bioplastics, Jesper Bøgelund (Novo Nordisk)
Klima, miljø og energi

Nordic Bioplastic Conference samler nyeste fremskridt inden for biobaseret og bionedbrydelig plast
Den 26. april inviterer Plastindustrien til Nordic Bioplastic Conference 2022. Bliv opdateret på de nyeste indsigter og erfaringer inden for biobaseret og bionedbrydelig plast på konferencen, hvor bl.a. miljøminister Lea Wermelin (S) giver oplæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien åbner for indstillinger til Plastprisen 2022
Plastindustrien hædrer årligt en person, en virksomhed eller et produkt, som gør en ekstraordinær indsats for at bidrage positivt til branchens fremtid. Du kan indstille en kandidat til Plastprisen 2022 frem til den 31. marts.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Debatten om plastemballager har brug for flere nuancer
Debatten om plastemballage er meget kompliceret. Derfor er det nødvendigt, at vi taler mere nuanceret om fordele og ulemper frem for at vælge snuptagsløsninger i stil med det nye franske forbud, skriver Christina Busk i dette debatindlæg.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Plastindustrien sætter fokus på dansk plastgenanvendelse
Plastgenanvendelse bliver i stigende grad en central del af danske plastvirksomheders forretning og dagligdag. Nu udgiver Plastindustrien et katalog med en stribe konkrete fortællinger om plastgenanvendelse i praksis.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

ReSea Project hjælper virksomheder med at tage et dokumenteret miljøansvar
Gennem en lokalt drevet opsamlingsmodel hjælper danske ReSea Project virksomheder med at gøre en håndgribelig og målbar forskel for at mindske mængden af plastaffald i verdenshavene.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

TV-dokumentar minder os om, at vi skal søge ambitiøse løsninger på udfordringer med plast
Christina Busk, miljøpolitisk chef i Plastindustrien, har set de to første afsnit af TV-dokumentaren ’Hvorfor plastik?’. I dette indlæg peger hun på nogle af de danske og internationale løsninger på de udfordringer, som ’Hvorfor plastik?’ bringe på banen.
Indhold fra partner