13.01.2012  |  Klima, miljø og energi

Boom i interessen for bæredygtigt byggeri

Green Building Council Denmark får mange nye medlemmer i øjeblikket.

Foreningen Green Building Council, som arbejder for at fremme bæredygtigt byggeri, oplever i øjeblikket stor medlemstilgang. Ved den stiftende generalforsamling i maj 2010 var der 22 bestyrelsesmedlemmer og associerede medlemmer. Et år efter var medlemstallet oppe på 71. Der kommer fortsat flere medlemmer, og den seneste opgørelse viser 83 medlemmer.

Det oplyser et af foreningens bestyrelsesmedlemmer forretningsudviklings- og markedschef Elo Alsing fra entreprenørvirksomheden Skanska. Han er yderst tilfreds med, at interessen for bæredygtigt byggeri vokser så hurtigt.
Medlemsskaren er bredt sammensat lige fra rådgivningsvirksomheder som fx Alectia og Niras til Schneider Electric Buildings Denmark A/S, VKR Holding og Region Hovedstaden.

Foreningen arbejder på at få tilpasset den tyske certificering for bæredygtigt byggeri "DGNB" til danske forhold. Formålet er for første gang i Danmark at skabe en samlende og stærk bæredygtighedsplatform for hele ejendoms- og byggebranchen. Udover fordel for det enkelte byggeri, så giver en certificering også mulighed for at benchmarke og dermed forbedre byggeri fremover.

Læs mere på dk-gbc.dk. - og læs tema om bæredygtigt byggeri i erhvervsmagasinet CSR nr. 2, der udkommer 22. marts.

-UBE

Mere fra Ulla

Ulla Bechsgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere