09.09.2020  |  Klima, miljø og energi

Brødrene Dahl fjerner konventionel plastik

Brødrene Dahl løfter nu sløret for en grøn omstilling af sine lagre, som vil spare klimaet for, hvad der svarer til 2.800 lastbiler fyldt med CO2 om året.

I oktober sættes der punktum for almindelig plastik og genbrugsplast i alle forsendelser fra Brødrene Dahl, som herefter går over til biobaseret plast på samtlige lagre.

Fremover bliver alle leverancer fra Brødrene Dahls lagre - 390.000 om året – således pakket og afdækket med plastik lavet af sukkerrør. I alt 140 tons plastikemballage årligt konverteres til biobaseret plast, hvilket vil spare klimaet for 412 tons CO2 om året.

Med det nye initiativ tager Brødrene Dahl et nyt skridt i en grøn strategi, som bl.a. også har betydet et farvel til 400.000 plastikposer i butikkerne.

Brødrene Dahl efter grundige undersøgelser og test valgt denne løsning, som vil koste virksomheden knap 600.000 kroner om året.

”Det lyder måske af meget, men det svarer til 1,86 kroner pr. leverance, og den udgift påtager vi os gerne, når vi dermed kan spare klimaet for 412 tons CO2 om året,” siger logistikdirektør i Brødrene Dahl, Lasse Halliday.

CO2-regnskabet går i minus for 1,86 kr pr ordre
”Den biobaserede plast er et restprodukt fra sukkerproduktion, som ellers ville være blevet smidt ud. Den stammer fra sukkerrør, der forbrænder CO2, mens de vokser. Faktisk forbrænder de mere CO2, end der går med at producere og bruge den biobaserede plast, så i det store klimaregnskab ryger vores CO2-aftryk ned på minus 162 ton CO2 om året,” forklarer, Lasse Halliday.

Den biobaserede plast kommer i anvendelse overalt i Brødrene Dahls leverancer. Alle poser, strækfilm, palleinddækning, afdækningsfolie, anden folie og hætter vil være produceret af sukkerrør. Eneste undtagelse er den emballage, producenterne anvender til indpakning af deres produkter, som fortsat kan være almindelig plastik eller genbrugsplast.

Brødrene Dahl er med sit initiativ grøn frontløber i branchen og håber, at andre - herunder også producenterne - vil følge trop.

”Merudgiften er til at overse, og kvalitetsmæssigt er den biobaserede plast fuldt på højde med andre løsninger. Så det er en god, grøn businesscase,”< siger Lasse Halliday.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: emballage

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere