Brødrene Dahl fjerner konventionel plastik

Brødrene Dahl løfter nu sløret for en grøn omstilling af sine lagre, som vil spare klimaet for, hvad der svarer til 2.800 lastbiler fyldt med CO2 om året.

Foto: Brdr Dahl.

09.09.2020

CSR.dk

I oktober sættes der punktum for almindelig plastik og genbrugsplast i alle forsendelser fra Brødrene Dahl, som herefter går over til biobaseret plast på samtlige lagre.

Fremover bliver alle leverancer fra Brødrene Dahls lagre - 390.000 om året – således pakket og afdækket med plastik lavet af sukkerrør. I alt 140 tons plastikemballage årligt konverteres til biobaseret plast, hvilket vil spare klimaet for 412 tons CO2 om året.

Med det nye initiativ tager Brødrene Dahl et nyt skridt i en grøn strategi, som bl.a. også har betydet et farvel til 400.000 plastikposer i butikkerne.

Brødrene Dahl efter grundige undersøgelser og test valgt denne løsning, som vil koste virksomheden knap 600.000 kroner om året.

”Det lyder måske af meget, men det svarer til 1,86 kroner pr. leverance, og den udgift påtager vi os gerne, når vi dermed kan spare klimaet for 412 tons CO2 om året,” siger logistikdirektør i Brødrene Dahl, Lasse Halliday.

CO2-regnskabet går i minus for 1,86 kr pr ordre
”Den biobaserede plast er et restprodukt fra sukkerproduktion, som ellers ville være blevet smidt ud. Den stammer fra sukkerrør, der forbrænder CO2, mens de vokser. Faktisk forbrænder de mere CO2, end der går med at producere og bruge den biobaserede plast, så i det store klimaregnskab ryger vores CO2-aftryk ned på minus 162 ton CO2 om året,” forklarer, Lasse Halliday.

Den biobaserede plast kommer i anvendelse overalt i Brødrene Dahls leverancer. Alle poser, strækfilm, palleinddækning, afdækningsfolie, anden folie og hætter vil være produceret af sukkerrør. Eneste undtagelse er den emballage, producenterne anvender til indpakning af deres produkter, som fortsat kan være almindelig plastik eller genbrugsplast.

Brødrene Dahl er med sit initiativ grøn frontløber i branchen og håber, at andre - herunder også producenterne - vil følge trop.

”Merudgiften er til at overse, og kvalitetsmæssigt er den biobaserede plast fuldt på højde med andre løsninger. Så det er en god, grøn businesscase,”< siger Lasse Halliday.

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: emballage

Emballage har vist sig at være en nøglefaktor i virksomheders arbejde med at reducere CO2 og affald. Temaet viser eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde med både reduktion og genanvendelse, hvilke redskaber, man kan bruge, og hvor der skal sættes ind i forhold til barrierer.

Relateret indhold

21.11.2024CSR.dk

Nyt projekt vil kortlægge plastforurening

21.11.2024CSR.dk

Slagsmålet mellem Ben & Jerry’s og deres ejere Unilever blusser op på ny

20.11.2024Merkur Andelskasse

Sponseret

Merkur deler ud af indtjeningen gennem andelskassens Værdipulje: Her er modtagerne

20.11.2024CSR.dk

Hvor bliver jeres usolgte varer af?

20.11.2024CSR.dk

Politisk tøven koster virksomheder og Europa dyrt

19.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Elis’ 2025-mål for genanvendelse er allerede opnået

18.11.2024Elis Danmark A/S

Sponseret

Nye analyseresultater viser hvorfor det er vigtigt at vaske måtter

18.11.2024CSR.dk

Kan man flyve på spildevand?

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V