Emballage

Klima, miljø og energi

Emballageretur åbner for medlemskab

Importører og producenter af produkter, der kræver emballage, kan nu blive medlemmer af non-profit-organisationen Emballageretur. Så kan de forberede sig på det lovpligtige producentansvar for emballage, som træder i kraft den 1. januar 2025. Som medlemmer får de bl.a. adgang til Emballagereturs miljøemblem, som viser, at virksomhederne forbereder sig til producentansvaret og agerer miljøansvarligt.

Indhold fra partner

Samfund

Aarhus indfører pant på takeaway-emballage

Som den første kommune i landet er Aarhus klar til at indføre pant på takeaway-emballage. Målet er at skabe et cirkulært system, hvor emballagen bliver indsamlet, vasket og genbrugt.

Klima, miljø og energi

Ny emballagelov er stort skridt mod mindre affald og cirkulære emballager

EU-kommissionen har præsenteret et nyt skelsættende forslag med blandt andet reduktions- og genbrugsmål for emballager. Det er en milepæl mod et samfund med mindre affald, mener Dansk Erhverv, der opfordrer til en målrettet indsats for at få det til at lykkedes.

Indhold fra partner

Klima, miljø og energi

Frankrig tager stort opgør med engangsemballage

Miljørigtighed handler ikke kun om genbrug og sortering, men også om at nedbringe mængderne af affald. Det har nu fået Frankrig til at forbyde engangsemballage på spisesteder. Det kan vi lære af i Danmark, mener ekspert.

Klima, miljø og energi

Vi producerer affald som stort set ingen andre – men nu skal der samles op

Danmark og danskere er med helt i top på mange lister, og som regel for det gode. Men ikke altid, for vi er også med helt fremme over dem, som producerer mest affald og har det største ressourcetræk på kloden.

Supply chain

Pantsystemet er blevet økonomisk cirkulært: ”Nu er det gratis at pante!”

For at pantsystemet kan løbe rundt, har drikkevareproducenter betalt for, at de flasker og dåser, de sender på markedet, bliver indsamlet og genanvendt af Dansk Retursystem. Selv om det kun har været få øre pr. styk, er det nu lykkedes i stedet at gøre pantsystemet helt cirkulært økonomisk.

Klima, miljø og energi

Stryhns Gruppen lancerer nøglehulsmærkede pålægssalater som de første i markedet

Som en del af ambitionen om at sikre sundere alternativer til forbrugerne, lancerer Stryhns Gruppen nu nøglehulsmærkede pålægssalater fra K-Salat som den første fødevareproducent i kategorien.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

FAQ om producentansvar for emballage

1. januar 2025 træder et udvidet producentansvar for emballage i kraft i hele EU. Det nye og udvidede producentansvar på emballage, skal sikre genanvendelse af emballage og producenterne får ansvaret for, at deres emballage kan genanvendes.

Indhold fra partner

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere