Britiske organisationer advarer mod mikrochipimplantater i medarbejdere

Fagforbund og erhvervsorganisation i Storbritannien advarer mod implantering af mikrochips i medarbejdere. Organisationen er bekymret over, at teknologien kan benyttes til at kontrollere og overvåge medarbejderne.

Implanteringen af mikrochips i medarbejdere vækker bekymring hos flere britiske organisationer. Arkivfoto.

22.11.2018

CSR.dk

Storbritanniens største medarbejder- og handelsorganisation, Trade Union Congress (TUC), ringer med alarmklokkerne i forbindelse med debatten om firmaer, der vil benytte mikroimplantater i medarbejdere for at styrke sikkerheden. Det skriver The Guardian.

Læs også: Amazon vil assistere lagerarbejder med armbånd, men møder kritik

Mikrochippen indsættes i huden mellem tommelfingeren og pegefingeren og er på størrelse med et riskorn. Den kan bl.a. gøre, at medarbejdere kan åbne døre, starte biler med et enkelt vift med hånden og opbevare medicinske informationer.

Chippene vækker bekymring
TUC er bekymret for, at medarbejderne kan blive tvunget til at få en mikroimplantation:

”Vi ved at medarbejdere allerede er bekymrede for, at nogle arbejdsgivere bruger teknologi til at kontrollere og overvåge dem, og dermed feje medarbejdernes privatlivsrettigheder til side”, siger TUC’s generalsekretær Frances O'Grady og fortsætter:

”Mikroimplantering vil give chefer endnu mere magt og kontrol over deres medarbejdere. Der er tydeligvis risiko involveret, og arbejdsgiverne må ikke overse dem eller presse deres medarbejdere til at få en chip”.

Erhvervsorganisation Confederation of British Industry (CBI) udtrykker også bekymring overfor implanteringen.

”Mens teknologien ændrer måden vi arbejder på, så danner dette alligevel ramme om en ubehagelig læsning. Firmaer burde i stedet for koncentrere sig om mere påtrængende prioriteter og fokuserer på at involvere deres medarbejdere”, siger en talsperson fra CBI til theguardian.com.

Grundlægger af Biohax, Jowan Österlund, har selv fået implanteret en af sine mikrochips. Foto: BioHax..

Firmaerne bag mener, at chippen gavner
Det britiske firma BioTeq, der er specialiseret i menneskelige implantater, har allerede indopereret 150 mikroimplantater i Storbritannien, og har derudover testet teknologien på bankmedarbejdere og eksporteret dem til Spanien, Frankrig, Tyskland, Japan og Kina. De koster mellem cirka 600 og 2.200 kroner stykket.

Også det svenske selskab Biohax of Sweden laver mikroimplantater til mennesker. Firmaet har fortalt det britiske medie Sunday Telegraph at det er i kontakt med flere britiske juridiske- og finansielle virksomheder omkring mikrochippen.

Jowan Österlund, grundlæggeren af Biohax, har fortalt Sunday Telegraph at hans mikrochips, som koster omkring 1.250 kroner stykket, kan hjælpe finansielle og juridiske firmaer med at forbedre sikkerheden:

”Disse firmaer har sensitive dokumenter at arbejde med. Chippene vil tillade dem at sætte begrænsninger for enhver”.

Læs ogsåTekstilarbejdere kan ringe og fortælle om misbrug

Biohax planlægger at åbne et kontor i London.

- SDN

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

20.12.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Når handel skaber forandring

19.12.2024Folkekirkens Nødhjælp

Sponseret

Solvogne skal hjælpe ukrainske familier med bæredygtig energi og vand

11.12.2024CSR.dk

Store danske virksomheder hænger lidt i menneskerettighedsbremsen

25.11.2024CSR.dk

Virksomheder er gode til måltal for kvinder i ledelse

20.11.2024Red Barnet

Sponseret

Børns rettigheder er med til at skabe en lysere og mere bæredygtig fremtid.

15.11.2024CSR.dk

Fik du sagt "godt nytår" til din kvindelige kollega i går?

13.11.2024CSR.dk

Ny rapport: Arbejdsvilkår overskrider firmas eget kodeks

07.11.2024CSR.dk

Ligestilling af værnepligtige kræver kulturændring

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams