25.05.2021  |  Samfund

Britiske banker er årsag til flere CO2-udledninger end Tyskland

En ny rapport fra de britiske afdelinger af Greenpeace og WWF hvor meget udledte CO2 den britiske finanssektor er knyttet til. Konklusionen er, at sektoren er det 9. største land i verden målt på udledninger.

Der var engang, hvor finanssektoren kunne forklare sin tilknytning til klimaforandringer og CO2-udledninger med deres forbrug af strøm i kontorerne. Og det næsten uden opfølgende spørgsmål.

De tider er ovre. Med noget der minder om et scope-3 perspektiv, er Greenpeace UK og WWF UK nået frem til at Storbritanniens finansielle virksomheder gennem lån og investeringer er knyttet til udledninger af hele 805 millioner tons CO2 i 2019. Det betyder, at hvis sektoren var et land, ville det være den 9. største udleder af CO2 i verden. Analysen er baseret på et repræsentativt udsnit af sektoren bestående af  15 banker og 10 porteføljemanagers.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Aktivister blokerer bankfilialer i Storbritannien i klimaprotest

Baggrunden for rapporten er, at der i Storbritannien ikke stilles krav til netop denne sektor om at reducere sine udledninger på linje med den britiske regerings og Paris-aftalens mål – som det ellers er tilfældet for de fleste andre sektorer. Greenpeace og WWF efterspørger nu, at det bliver lovpligtigt for alle finansinstitutioner, der er reguleret af britisk lov, at beslutte og implementere en omstillingsplan tilpasset et 1,5-graders scenarie.

En officiel talsmand fra den britiske banklobbygruppe, UK Finance, sagde i et svar på rapportens konklusioner, at långivere tog deres ”ansvar over for det bredere samfund meget seriøst” og at de ”havde taget rollen som en ledende aktør i skiftet til net zero-finansiering på sig”.

I udtalelsen henvistes desuden til at Storbritanniens seks største långivere i april måned i fællesskab forpligtede sig til at have netto nul udledninger fra deres porteføljer i 2050 eller før. Et fællesskab som bærer navnet ’Net Zero Banking Alliance’.

- EHS

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere