Britiske banker er årsag til flere CO2-udledninger end Tyskland

En ny rapport fra de britiske afdelinger af Greenpeace og WWF hvor meget udledte CO2 den britiske finanssektor er knyttet til. Konklusionen er, at sektoren er det 9. største land i verden målt på udledninger.

25.05.2021

CSR.dk

Der var engang, hvor finanssektoren kunne forklare sin tilknytning til klimaforandringer og CO2-udledninger med deres forbrug af strøm i kontorerne. Og det næsten uden opfølgende spørgsmål.

De tider er ovre. Med noget der minder om et scope-3 perspektiv, er Greenpeace UK og WWF UK nået frem til at Storbritanniens finansielle virksomheder gennem lån og investeringer er knyttet til udledninger af hele 805 millioner tons CO2 i 2019. Det betyder, at hvis sektoren var et land, ville det være den 9. største udleder af CO2 i verden. Analysen er baseret på et repræsentativt udsnit af sektoren bestående af  15 banker og 10 porteføljemanagers.

Læs også: Aktivister blokerer bankfilialer i Storbritannien i klimaprotest

Baggrunden for rapporten er, at der i Storbritannien ikke stilles krav til netop denne sektor om at reducere sine udledninger på linje med den britiske regerings og Paris-aftalens mål – som det ellers er tilfældet for de fleste andre sektorer. Greenpeace og WWF efterspørger nu, at det bliver lovpligtigt for alle finansinstitutioner, der er reguleret af britisk lov, at beslutte og implementere en omstillingsplan tilpasset et 1,5-graders scenarie.

En officiel talsmand fra den britiske banklobbygruppe, UK Finance, sagde i et svar på rapportens konklusioner, at långivere tog deres ”ansvar over for det bredere samfund meget seriøst” og at de ”havde taget rollen som en ledende aktør i skiftet til net zero-finansiering på sig”.

I udtalelsen henvistes desuden til at Storbritanniens seks største långivere i april måned i fællesskab forpligtede sig til at have netto nul udledninger fra deres porteføljer i 2050 eller før. Et fællesskab som bærer navnet ’Net Zero Banking Alliance’.

- EHS

Anlægsgartner Gottlieb A/S

Sponseret

Ubehandlet jord, harpet muldjord, FFL-jord eller Allétræsmuld?

SUSTAINX ApS

Sponseret

Gap-analysen: Et vigtigt skridt mod CSRD-rapporteringen

Relateret indhold

22.11.2024CSR.dk

Opgøret med biomassen

22.11.2024CSR.dk

Resten af ledelsen skal også forstå ESG

18.11.2024CSR.dk

Ny millionbevilling skal gøre flere danske virksomheder klimaklar

14.11.2024BSR

Sponseret

The Silent G: Six Questions Every Leadership Team Should Ask About Sustainability Governance

04.11.2024CSR.dk

Ny rapport giver status på den grønne investeringsbølge

22.10.2024CSR.dk

Kommuner og regioner har investeret borgernes penge i atomvåben og andre våben

14.10.2024CSR.dk

Danmark skærper bæredygtighedskrav til biomasse

01.10.2024SustainImpact ApS

Sponseret

Løs forretningsproblemer med DMA og få ledelsen med ombord

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
FSR - danske revisorer
Uddannelse
Nye roller og ESG kontroller for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med vurdering af risici og kontroller inden for bæredygtighed - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og indsigt i den måde I kan gribe arbejdet an på ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

FSR - danske revisorer
Uddannelse
Bæredygtighed for ledere og medarbejdere i finans og regnskab

Arbejder du med bæredygtighed og ESG - eller skal du til at gøre det - kan du få værdifuld viden og ny indsigt i de krav CSRD stiller til store selskabers rapportering om bæredygtighed ved at uddanne dig inden for FSR – danske revisorers bæredygtighedskurser.

Dato

01.11.2024

Sted

Onlineundervisning selvstudie

MäRK
Kursus
Impact Manager

Join the Impact Manager program in Copenhagen to lead your company towards a sustainable future. Become an expert in B Corp tools and connect with a community of change-makers dedicated to helping businesses measure what matters and improve their impact.

Dato

05.11.2024

Tid

09:00

Sted

Copenhagen

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i Aarhus

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

06.11.2024

Tid

09:00

Sted

Comwell Aarhus, Værkmestergade 2, 8000 Aarhus C

Bureau Veritas
Kursus
Intro til CSRD-rapportering

EU’s Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD) er en game changer for bæredygtighedsrapportering, da det blandt andet fastsætter ensartede metoder og måleenheder for virksomheders rapportering af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige aspekter (ESG).

Dato

07.11.2024

Sted

Bureau Veritas Business Academy, Oldenborggade 25-31, 7000 Fredericia

Sustainable Business Solutions ApS
Kursus
Sustainability Management i praksis - Efterår 24 i København

Sustainability Management i praksis er en eksklusiv, konkret og handlingsorienteret uddannelse til dig, der har ansvar for ESG og bæredygtighed. Du får overblik og indblik, der gør dig klar til at sætte mål og eksekvere på dem med det samme.

Dato

12.11.2024

Tid

09:00

Sted

Tivoli Hotel og Congress Center, Arni Magnussons Gade 2 1577 København V