Brug for en samlet indsats i hospitality-branchen

Der sker mange ting i bæredygtigt regi i hotel-, restaurations- og event-branchen. Men en enig og samlet vej frem kan man ikke tale om. Bella Center Hospitality Group har givet bolden op til egen branche.

Med 70 deltagere var Bella Center Hospitality Group tilfredse med fremmødet på deres første Responsible Hospitality Day, d. 28. august 2017. .

06.09.2017

Eva Harpøth Skjoldborg, CSR.dk

”Bæredygtighed er noget man er sammen om. Vi har nu taget et første skridt på en vigtig fælles rejse i den danske hospitality-branche, hvor vi skal blive bedre til at prioritere og finde kollektive løsninger på området. Nu er vi løbet med stafetten og ansvaret og er i gang,” skriver foedevarefokus.dk

Ordene er Allan Agerholms, og han er direktør for BC Hospitality Group (BCHG), og indledte den 28. august 2017 danmarkspremieren på Responsible Hospitality Day, en årligt tilbagevendende brancheevent om samfundsansvar.

En enkelt flue i suppen
Med i nærheden af 70 deltagere levede denne første ansvarlighedsdag mere end op til forventningerne hos arrangørerne, og repræsentanter fra DGI-byens hotel og eventafdeling, Cofoco og andre restaurationer var velkomne deltagere i diskussionerne på de tre workshops, eventen bød på. Men de fleste var fra leverandører til branchen, som i mange tilfælde syntes at have masser af varer med samfundsansvar på hylden.

”Vi havde gerne set langt flere konkurrerende venue- og hoteludbydere blandt deltagerne. Vi håber, at de vil tage sig tid til at deltage i den række af mindre seminarer og workshops om emnet, som vi planlægger at være værter for i løbet af det kommende år, indtil Responsible Hospitality Day banker på igen i 2018,” sagde Allan Agerholm til www.foedevarefokus.dk.

Mere fælles udvikling, tak
I løbet af dagens workshops blev alle deltagere bedt om at udfylde et såkaldt ”challenge card” og komme med deres bud på ideer og branchens udfordringer. Ser man på de bidrag, er det tydeligt, at skal samfundsansvar og bæredygtighed for alvor flytte sig i hospitality-branchen, så skal BCHG’s konkurrenter også med i samtalen.

Kigger man i kortene, er det nemlig sådan, at mange efterspørger mere vidensdeling og netværk om bæredygtighed – især inden for det sociale område, de taler om muligheden for at lære fra andre brancher og efterlyser et gennemskueligt overblik over standarder, mærkningsordninger og certificeringer. De fremhæver også, at branchens meget fragmenterede tilgang til bæredygtighed gør det udfordrende at involvere interessenter.  

Der er konstant mangel på arbejdskraft i hospitalitybranchen, og det kan en ansvarlig indsats overfor flygtninge og udsatte grupper være med til at afhjælpe. Foto: BC Hospitality Group.

Et oplæg fra Miljømærkning Danmark antydede dog, at nogle interessenter nok ville involvere sig selv i den nærmeste fremtid. De arbejder nemlig med et netværk af professionelle indkøbere, som fokuserer på forskellige brancher. Og efter at have opnået gode resultater på andre områder, er de nu klar til at kaste sig over hotel, kantine og konferencer.

Se det selv
På dagen var der præsentationer fra branchen selv og dens samarbejdspartnere, som gav en fornemmelse af bredden i arbejdet. Der var alt fra den specialiserede kaffeudbyder med orangutangprojekt til Fødevarebankens store system til bekæmpelse af madspild, fra BCHG’s erfaringer med integration af flygtninge og udsatte grupper, som svar på den konstante mangel på arbejdskraft branchen har, til Unilever og KLS Prints udvikling af det moderne og miljørigtige svar på en doggy bag, Treatboxen.

Man kan få to minutter og 45 sekunders indtryk af dagen her. Og de fleste indlæg kan ses på www.responsiblehospitality.dk. Et site som blev lanceret på dagen og mest handler om BCHG’s indsats, men som også inviterer andre til at byde ind med ideer inden for de områder, som hospitalitykæmpen arbejder med i dag.

”Vi kunne godt tænke også at åbne lidt og vise det vi prøver at gøre, men ikke helt er færdige med, så vi kan få andres input. Vi vil gerne at det her kommer til at handle om transparens, ærlighed og ikke så meget bullshit,” sagde Morten Jensen, chef for marketing i BCHG, da han rundede dagen af.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

Miljømærkning Danmark

Sponseret

Lanceringswebinar: Svanemærkets nye krav til rengøringsservice og vinduespolering

Relateret indhold

20.12.2024CSR.dk

Millionbøde til endnu bilproducent for greenwashing

17.12.2024Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Sponseret

Bæredygtighedskommunikation uden greenwashing

05.12.2024Atea Danmark A/S

Sponseret

Atea bliver en del af ny rangliste over verdens mest bæredygtige virksomheder

04.12.2024CSR.dk

Ny genbrugskampagne skal bekæmpe elektronikaffald

25.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Governance på agendaen i ESG

22.11.2024Accura Advokatpartnerselskab

Sponseret

En transparent værdikæde er nøglen til en bæredygtig succes

22.11.2024DreistStorgaard Advokater A/S

Sponseret

Hvad må man - og hvad må man ikke - sige, om det man gør på det ”grønne” område?

19.11.2024SustainImpact ApS

Sponseret

CSRD integrerer bæredygtighed i strategien

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
CBS Executive Fonden
Kursus
SERVICE EXCELLENCE LEADERSHIP ACADEMY

Tidligere SECA-uddannelse! En executive diplomuddannelse med fokus på dit personlige lederskab, forretningsudvikling og kundedreven innovation. Service Excellence Leadership Academy har til formål at udvikle ledere og servicevirksomheder ved at udvide den enkelte deltagers ledelses- og forretningsmæssige kompetence samt ved at udvikle netværk og styrke konkurrence- og innovationsevnen.

Dato

04.12.2024

Sted

Porcelænshaven 22, 2000 Frederiksberg

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Webinar
Q&A webinar 2. januar: Sustainable Business Change Manager

Overvejer du at tage en uddannelse inden for ESG og bæredygtighed, kan Sustainable Business Change Manager være rigtig for dig. Er du interesseret, men har spørgsmål eller brug for fif til, hvordan du kan sælge uddannelsen ind internt? Deltag i et uforpligtende webinar om uddannelsen.

Dato

02.01.2025

Tid

12:30

Sted

Zoom

TANIA ELLIS - The Social Business Company
Uddannelse
Q&A webinar 2nd January: Sustainable Business Change Manager (Intl/Online)

Are you considering an education in ESG and sustainability? The Sustainable Business Change Manager programme might be the perfect fit for you. If you’re interested but have questions or need tips on how to present the programme’s value internally, join our free Q&A webinar to learn more.

Dato

02.01.2025

Tid

14:00

Sted

Zoom

Sustainable Business Solutions ApS
Webinar
Klimarapportering scope 1 og 2

Er din virksomhed klar til at indsamle data og beregne scope 1 og 2, så I kan være i overensstemmelse med de nyeste rapporteringsstandarder? Klimarapportering er i stigende grad et krav fra både investorer, kunder og myndigheder, og en korrekt rapportering af klimaregnskabets scope 1 og 2-emissioner er et centralt skridt mod at forstå og reducere jeres samlede klimapåvirkning.

Dato

07.01.2025

Tid

08:15

Sted

Live online (Zoom)

Erhvervsakademi Aarhus
Efteruddannelse
ESG-rapportering

Er du ansvarlig for at redegøre for virksomhedens arbejde med bæredygtighed og ansvarlige virksomhedsdrift? Så er kurset i ESG-rapportering det oplagte for dig. ESG-rapportering er jeres måde som virksomhed til at redegøre for arbejdet med bæredygtighed og samfundsansvar. ESG-rapportering er et nødvendigt tiltag I bør forholde jer til, da det kan påvirke jeres omdømme over for fx investorer, kunder og leverandører.

Dato

07.01.2025

Tid

09:00

Sted

Erhvervsakademi Aarhus, Ringvej Syd 104, 8260 Viby J

Bureau Veritas
Seminar
Seminar: Science-based update on control of Food Safety Hazards

Are you a food safety auditor or responsible for managing food safety in your business? Join us for a comprehensive seminar designed to keep you at the forefront of food safety standards and practices.

Dato

08.01.2025

Tid

08:45

Sted

Middelfart / MS Teams