02.02.2021  |  Klima, miljø og energi

Brug gulvet til at nudge social afstand

Indhold fra partner Hvad er dette?

Også fremover får vi brug for venlige skub til at bruge sund fornuft for at garantere sikkerheden for kunder og medarbejdere. Her kan du med fordel inddrage dit gulv til at spille en central rolle.

Pandemien har for evigt ændret vores syn på social afstand og måden, vi indretter os på i offentlige bygninger og på arbejdspladser. Særligt den sociale afstand ses tydeligt i den måde, vi omgås på i køer, venteværelser og butikker. Fremadrettet vil det være et krav fra kunder og medarbejdere, at vi indretter med øje for sundhed – og her kommer dit gulv i spil:

”I Forbo kender vi alt til betydningen af gulve. Vi kender til mennesker og til måden, vi bevæger os på i ethvert givent område. Netop derfor slår vi os heller ikke kun op på løsninger og gulve, der bidrager til den grønne bundlinje, men også den røde, hvor virksomheder og butikker fremover får brug for at sikre kunder og medarbejders sikkerhed med den nødvendige sociale afstand,” siger Christian Iversen, direktør i Forbo Flooring Danmark.

Gør det rigtigt – første gang
Under COVID-19 har vi alle set eksempler på hurtige løsninger, der fungerede fint en måned eller to; klistermærker ved køen til kassen er et godt eksempel. Nyttige løsninger, men desværre kun på den korte bane, fordi skosåler fra tusindvis af kunder hurtigt ødelægger markeringerne. Når klisyermærkerne bliver fjernet eller skiftet ud, er der desuden risiko for permanente skader på gulvenes overflade og materiale.

”Butikker, restauranter og arbejdspladser får brug for mere permanente løsninger, der kan skabe sikkerhed og tryghed. Der er ingen tvivl om, at effekterne af COVID-19 fremover kommer til at rykke helt ind i indretningen,“ siger Christian Iversen.

Kort- og langsigtede løsninger
Forbo har både før og under pandemien udviklet produkter og inspiration, så du med fordel kan integrere sikker afstand på både den korte og lange bane.

Har du brug for den kortsigtede løsning, kan du helt enkelt tænke i indretningsmåtter af forskellige design, der opfordrer til afstand. De langsigtede løsninger kan være fjernmarkører lavet af Marmoleum, vinyl eller Flotex, der kan indarbejdes direkte i planlægningen og designet af gulve. Det er materialer, der kan integreres permanent, og som er slidstærke og lette at rengøre. Linoleum har endda antibakterielle fordele, samtidig med, at du får et CO2-neutralt produkt – ergo vil det egne sig til både den bæredygtige tøjbutik og det ambitiøse sygehusbyggeri.

De integrerede opfordringer kan være mere eller mindre subtile. Er målgruppen børnehavebørn og institutioner, kan man med fordel tænke i tydelige og let-aflæselige afmærkninger, der med kraftige farver markerer, hvor det er bedst at opholde sig. Er målgruppen arbejdspladser, restauranter og butikker, kan markeringerne integreres i et allerede eksisterende design med eksemplevis cirkelfliser, der matcher andre fliser i kollektionen. Det kan også være digitalt printet vinyl med unikke visuelle udtryk på gulvet eller Aquajet- teknikker, der tegner præcise detaljer, f.eks. enkle små pile eller cirkler i gulvet. 

Læs mere om Forbos løsninger her.

Mere fra Forbo Flooring A/S

Forbo Flooring A/S

www.forbo-flooring.com

Forbo er en global markedsleder inden for linoleum, vinyl, tekstile gulve og indgangsmåtter. Både vores linoleum til møbler og gulve bliver produceret CO2-neutralt, og vores linoleumsgulve er tilmed også svanemærket. Det skyldes, at linoleum er lavet af bæredygtige råvarer som harpiks, træmel og miljøvenlige farvepigmenter. De naturlige in…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere