07.08.2017  |  Samfund

Brugte skoletasker skal hjælpe udsatte børn til et bedre liv

Et nyt samarbejde mellem Arnold Busck og Red Barnet skal give udsatte børn et bedre børneliv. Derfor samler de brugte skoletasker ind til udsatte og sårbare familier, der har svært ved at betale ekstraudgifterne ved skolestart.

Efter en lang sommerferie byder de danske folkeskoler nu velkommen til et nyt skoleår. Men skolestart kan også være forbundet med en masse ekstra udgifter til skoletaske, penalhus, bogbind og nyt tøj. Og det er penge, som udsatte og sårbare børnefamilier ikke altid har:

”Vi ved, at der er børnefamilier, der har svært ved at få pengene til at slå til. Første skoledag er en kæmpe begivenhed i et barns liv, og det er vigtigt for den fremtidige skolegang, at barnet oplever dagen som noget positivt”, siger Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær for Red Barnet, og fortsætter:

”Hvis man står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, kan det være en uheldig start, og man kan helt fra første skoledag føle sig uden for fællesskabet”.

Læs også: Nu bruger vi flere ressourcer, end Jorden har til rådighed

Derfor har Red Barnet i samarbejde med boghandlerkæden Arnold Busck indgået et samarbejde, hvor de indsamler brugte skoletasker over hele landet til glæde for udsatte børn i både Danmark og i resten af verden.

Donerer tasker til børnegenbrugsbutikker
Fra den 1. august og frem kan man aflevere sin brugte skoletaske i en af de 30 Arnold Busck-butikker rundt om i landet, der dernæst donerer de indsamlede tasker til Red Barnets 18 børnegenbrugsbutikker.

Her bliver de brugte tasker solgt billigt til fordel for Red Barnets arbejde, og samtidig donerer Arnold Busch 25 kroner per indsamlet skoletaske til Red Barnet:

”Med vores engagerede personale i 30 butikker landet over har vi en unik mulighed for at gøre en forskel og inddrage vores kunder i arbejdet med at skabe værdi for udsatte børn. Og endda på en bæredygtig og miljøvenlig måde”, siger Helle Busck Fensvig, der er adm. direktør hos Arnold Busck.

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere