07.08.2017 | Samfund
Brugte skoletasker skal hjælpe udsatte børn til et bedre liv
Et nyt samarbejde mellem Arnold Busck og Red Barnet skal give udsatte børn et bedre børneliv. Derfor samler de brugte skoletasker ind til udsatte og sårbare familier, der har svært ved at betale ekstraudgifterne ved skolestart.
Fra den 1. august og frem kan man donere brugte skoletasker til Arnold Busck, der sørger for at donere dem videre til alle Red Barnets børnegenbrugsbutikker. Arkivfoto.
Efter en lang sommerferie byder de danske folkeskoler nu velkommen til et nyt skoleår. Men skolestart kan også være forbundet med en masse ekstra udgifter til skoletaske, penalhus, bogbind og nyt tøj. Og det er penge, som udsatte og sårbare børnefamilier ikke altid har:
”Vi ved, at der er børnefamilier, der har svært ved at få pengene til at slå til. Første skoledag er en kæmpe begivenhed i et barns liv, og det er vigtigt for den fremtidige skolegang, at barnet oplever dagen som noget positivt”, siger Jonas Keiding Lindholm, der er generalsekretær for Red Barnet, og fortsætter:
”Hvis man står i skolegården uden skoletaske eller penalhus, kan det være en uheldig start, og man kan helt fra første skoledag føle sig uden for fællesskabet”.
Læs også: Nu bruger vi flere ressourcer, end Jorden har til rådighed
Derfor har Red Barnet i samarbejde med boghandlerkæden Arnold Busck indgået et samarbejde, hvor de indsamler brugte skoletasker over hele landet til glæde for udsatte børn i både Danmark og i resten af verden.
Donerer tasker til børnegenbrugsbutikker
Fra den 1. august og frem kan man aflevere sin brugte skoletaske i en af de 30 Arnold Busck-butikker rundt om i landet, der dernæst donerer de indsamlede tasker til Red Barnets 18 børnegenbrugsbutikker.
Her bliver de brugte tasker solgt billigt til fordel for Red Barnets arbejde, og samtidig donerer Arnold Busch 25 kroner per indsamlet skoletaske til Red Barnet:
”Med vores engagerede personale i 30 butikker landet over har vi en unik mulighed for at gøre en forskel og inddrage vores kunder i arbejdet med at skabe værdi for udsatte børn. Og endda på en bæredygtig og miljøvenlig måde”, siger Helle Busck Fensvig, der er adm. direktør hos Arnold Busck.
- EL
Samfund

Ny rapport: Detailhandlen svigter forbrugere og klimaet
Supermarkederne mangler klimahandling på flere områder, hvis danskernes kost skal blive mere bæredygtig. Det viser en ny rapport fra Rådet for Grøn Omstilling og Dansk Vegetarisk Forening.
Supply chain

11 havvindsaktører går sammen om at gøre vindenergi mere bæredygtigt
Det kan godt blive grønnere. Sådan lyder det fra 11 havvindsaktører, der ikke kun vil nøjes med at udvinde vedvarende energi, men også mindske den belastning, vindmøllers værdikæder er for planeten.
Klima, miljø og energi

Nu får bureauer deres egen bæredygtighedsuddannelse
Creative Club ESG Academy er navnet på et nyt uddannelsesforløb inden for bæredygtighed rettet mod bureauer. Projektet har fået støtte fra Erhvervsstyrelsen, som også kommer til at indeholde et nyudviklet ESG-kodeks til bureaubranchen.
Supply chain

Byggeentreprenør vil reducere sin CO2-udledning med 90 procent på to år
Fossilfri byggepladser, cirkulær økonomi og samarbejde med branchens aktører – sådan vil entreprenøren CG Jensen mindske sit klimaaftryk med 90 procent inden 2024. ”Det er vigtigt, at alle led i byggeriets værdikæde taler sammen,” fortæller administrerende direktør.
Klima, miljø og energi

Revisorer hyrer i hobevis forud for rapporteringskrav
PwC skal ansætte 100.000 medarbejdere globalt, mens EY fordobler sin stab for at være klar til nye rapporteringskrav, som træder i kraft næste år.
Klima, miljø og energi
Mangel på kloge klimahoveder er byggebranchens største bekymring
En online paneldebat om de nye klimakrav i byggeriet kom hurtigt til at dreje sig over på en kollektiv bekymring om manglen på kvalificeret arbejdskraft til at guide byggebranchen trygt igennem den grønne omstilling.