31.05.2015  |  Klima, miljø og energi

Californien betaler for fattiges solpaneler

Delstaten Californien vil bygge solpaneler på fattige borgeres hustage. På den måde giver delstatsregeringen en håndsrækning til både klima og fattiges økonomi.

I den amerikanske, solrige delstat Californien er solpaneler noget for de mere velbjergede. For med en pris på omkring 15.000 dollars (100.000 kr.) for et installeret solpanel, foldes potentialet i solenergi ikke bredt ud, trods de mange årlige solskinstimer.

Den situation er måske fortid, for et nyt projekt vil se på muligheden for at installere solenergi hos mindre bemidlede familier. Det skriver avisen San Francisco Chronicle.

The Grid Alternatives, som er ansvarlige for projektet, vil tage penge, som den føderale regering har samlet fra miljøsvinende virksomheder til at bekæmpe klimaforandringer.  

Således skal the Grid Alternatives administrere 162 mio. dollars (1,1 mia. kr.) der skal gå til fattige, husejende familie. Deres ambition er at opføre solpaneler på 1.600 hjem inden årets udgang og være færdige med projektet i 2021.

Regeringen håber derfor at slå to fluer med et smæk: hjælpe fattige familier med at spare op mod 1000 dollars (knap 7000 kr.) om året, mens de også giver en hjælpende hånd til klimaet.

Det er dog ikke indkomsten i familien, der vurderer, om hvorvidt californiere kan forvente et spritnyt solpanel på dit tag. For det udslagsgivende bliver, om delstatsregeringen vurderer om hvert kvarter og boligområdet er belastet eller ej.  

Regeringen insisterer på, det skal være gratis for borgerne og vil minimere udgifter med at sætte panelerne op ved at benytte sig af arbejdere, der mangler job. De foreslår desuden borgere, der får sat solpanel op, at de betaler solpanelinstallatørerne med en frokost.

-JPN

Mere fra Joacim

Joacim Præst Nielsen

Redaktionsassistent

Uddannelse: Journalist ved Danmarks Medie- & Journalisthøjskole 2011-2015 og Institut Hautes Études de Communication Sociale i Bruxelles. Kandidatstuderende ved Center for Mellemøststudier, Syddansk Universitet. Udlært som journalist ved Udenrigsministeriets Presseenhed, Dagbladet Børsen. Fokusområder: Internationale relationer, EU, erhvervsjournalistik og virksomheder i hans arbejds- og studi…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere