27.11.2017  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg klar med første CO2-neutrale bryggeri i Sverige

I Falkenberg i Sverige driver Carlsberg nu det første store kulstoffri bryggeri i landet. Samtidig er bryggeriet nu 100 procent drevet af biogas og grøn elektricitet.

Tidligere i år kunne Carlsberg Gruppen lancere bæredytighedsprogrammet 'Together Towards ZERO'.

Læs også: Carlsbergs strategi: Et produkt af data og samarbejde

Her er 'Zero Carbon Footprint' en af de fire ambitioner i programmet, der beror sig på et mål om at eliminere CO2-emissioner fra alle bryggerier og opnå en 30 procents reduktion i emissionerne i den fulde værdikæde.

Carlsbergs ambition er at nå målet inden 2030, hvilket blandt andet betyder, at Carlsberg Gruppens bryggerier skal bruge 100 procent vedvarende elektricitet og eliminere kul som energikilde inden 2022.

Som led i den grønne rejse bruger Carlsberg Sveriges bryggeri i Falkenberg nu 100 procent på biogas og grøn elektricitet, hvilket reducerer bryggeriets CO2-udledning fra varmeenergi og elektricitet til nul.

Vil udelukkende bruge CO2-neutrale energikilder
Bryggeriet i Sverige har i mange år brugt grøn elektricitet, og 26 procent af den termiske energi stammer fra biogas, der genereres fra bryggeriets eget spildevand.

De resterende 74 procent har hidtil været naturgas, som nu i samarbejde med energileverandøren Ørsted er omdannet til biogas med certifikater, der sikrer, at biogas leveret til nettet har erstattet en tilsvarende mængde naturgas.

"I mange år har vi arbejdet på at skabe et mere effektivt bryggeri med så lidt påvirkning på vores miljø som muligt. Det viser sig, når vi ser på, hvor meget vi har reduceret vores energiforbrug gennem årene. For os er det meget motiverende at tage dette store skridt fremad og udelukkende bruge CO2-neutrale energikilder", siger Ted Akiskalos, MD Carlsberg Sverige.

Sveriges velfungerende infrastruktur og tilgængelighed af biogas fra nettet gør det muligt at konvertere til fuldt vedvarende kilder ved at købe grøn energi, mens andre løsninger vil blive implementeret på markeder, hvor dette ikke er en mulighed.

Carbon Trust tror på Carlsbergs ambitionsniveau
Gennem sit Science Based Targets-initiativ har Carlsberg Gruppen sat en 1,5-graders ambition i forhold til Paris-aftalens basisniveau på to grader, når det kommer til begrænsningen af den globale opvarmning.

På den baggrund fremhæver bæredygtighedsorganisationen Carbon Trust netop Carlsberg som en af tre virksomheder, der har sat og godkendt mål med dette ambitionsniveau.

"I vores arbejde med Carlsberg har vi undersøgt alle de muligheder, de kan bruge for at udvikle sig til en CO2-neutral brygger i de kommende år. Det vil omfatte innovative energieffektivitetsteknologier, egen vedvarende elektricitet og varme samt indkøb af vedvarende energi, såsom biogas", siger Tom Delay, adm. direktør i Carbon Trust, og fortsætter:

"At se det første Carlsberg-bryggeri opnå dette så hurtigt, er meget opmuntrende og bør ses som en demonstration af, hvordan industrier kan omfavne nye teknologier til at afbøde klimaforandringer".

Læs også: Virksomheder griber FN's Verdensmål i Industriens Hus

Hos Carlsberg er man glade for at kunne bidrage til en positiv og grøn udvikling.

"Klimaforandringerne er måske den største udfordring, vores samfund står overfor, både for borgere, regeringer og virksomheder over hele verden, og vi er meget tilfredse med den positive udvikling i Carlsberg Sverige. Dette understreger vores vilje til at bidrage til at takle klimaforandringerne samtidig med, at regeringerne fokuserer på at skalere og fremskynde forandringerne ved COP23 i Bonn i disse uger (forrige uge, red.)", siger Simon Boas Hoffmeyer, bæredygtighedsdirektør i Carlsberg Group, og fortsætter:

"I Carlsberg Gruppen vil vi fortsat forfølge vores ambitioner og mål, da vi stræber efter at brygge for en bedre dag i dag og dagen i morgen".

- EL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere