05.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Carlsberg og Lendager Group i unikt samarbejde om genanvendelse

Samarbejde på tværs af brancher kan eskalere den cirkulære økonomi.

Designvirksomheden Lendager Group har sammen med Carlsberg etableret selskabet Re-Plastic, der genanvender brugt plastik til nye materialer og møbler. Det genanvendte plastik bliver allerede brugt til facadebeklædning og møbler i Cafe Nexus på Copenhagen Business School, Carlsberg Aviator Lounge i Københavns Lufthavn, Carls Øl & Spisehus i Carlsbergbyen og så har Re-Plastic lavet 2500 stole til den danske pavillon i OL-byen i Tokyo i år.

Virksomheden er 100 procent ejet af Lendager Group, men modtager økonomisk støtte fra Carlsberg, der ønskede at finde en løsning til at genanvende de plastik-fustager, som virksomheden tilbage i 2016 lancerede i stedet for deres fustager af metal.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Dansk plastvirksomhed har en unik metode til at genanvende plastik i uendelighed

Om samarbejdet siger Kaare Jensen, chef for Carlsbergs globale Draughtmaster-satsning:

“Det er meget drevet af, at det er det rigtige at gøre. Vi vil både levere markedets højeste ølkvalitet, men det nye fustagesystem skal også være bedre for klima og miljø. Det, som gør det yderligere interessant, er, at vi rent faktisk kan se en cirkulær forretningsmodel, hvor vi kan være med til at skabe nye firmaer og forretningsområder. Det er ikke kun altruisme.”

Stifter og direktør i Lendager Group, Anders Lendager ser store muligheder i det nye samarbejde, som er et eksempel på, at når én branche har en udfordring, så findes løsningen ofte i en anden.

Re-Plastic beskæftiger i dag fire fuldtidsansatte, men ambitionerne rækker meget længere. De kommende år er målet at håndtere 200 ton plastikaffald og skalere til udlandet.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere