05.01.2021 | Klima, miljø og energi
Carlsberg og Lendager Group i unikt samarbejde om genanvendelse
Samarbejde på tværs af brancher kan eskalere den cirkulære økonomi.
Designvirksomheden Lendager Group har sammen med Carlsberg etableret selskabet Re-Plastic, der genanvender brugt plastik til nye materialer og møbler. Det genanvendte plastik bliver allerede brugt til facadebeklædning og møbler i Cafe Nexus på Copenhagen Business School, Carlsberg Aviator Lounge i Københavns Lufthavn, Carls Øl & Spisehus i Carlsbergbyen og så har Re-Plastic lavet 2500 stole til den danske pavillon i OL-byen i Tokyo i år.
Virksomheden er 100 procent ejet af Lendager Group, men modtager økonomisk støtte fra Carlsberg, der ønskede at finde en løsning til at genanvende de plastik-fustager, som virksomheden tilbage i 2016 lancerede i stedet for deres fustager af metal.
Læs også: Dansk plastvirksomhed har en unik metode til at genanvende plastik i uendelighed
Om samarbejdet siger Kaare Jensen, chef for Carlsbergs globale Draughtmaster-satsning:
“Det er meget drevet af, at det er det rigtige at gøre. Vi vil både levere markedets højeste ølkvalitet, men det nye fustagesystem skal også være bedre for klima og miljø. Det, som gør det yderligere interessant, er, at vi rent faktisk kan se en cirkulær forretningsmodel, hvor vi kan være med til at skabe nye firmaer og forretningsområder. Det er ikke kun altruisme.”
Stifter og direktør i Lendager Group, Anders Lendager ser store muligheder i det nye samarbejde, som er et eksempel på, at når én branche har en udfordring, så findes løsningen ofte i en anden.
Re-Plastic beskæftiger i dag fire fuldtidsansatte, men ambitionerne rækker meget længere. De kommende år er målet at håndtere 200 ton plastikaffald og skalere til udlandet.
- MTN
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Medarbejder

CO2-reduktion forudsætter tusindvis af nye medarbejdere i industrien
En analyse fra Industriens Uddannelser viser, at der kommer massiv merefterspørgsel på faglærte og ufaglærte medarbejdere i industrien i takt med, at investeringer i grøn omstilling rulles ud.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

PensionDanmark vil styrke biodiversiteten i byområder
PensionDanmark vil gå forrest med første strategi for biodiversitet, der med en række indsatsområder skal opnå og dokumentere resultater til fordel for biodiversitet ved udviklingen af blandt andet byområder.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.
Klima, miljø og energi

Stigende inflation sætter skub i indsatsen mod madspild
De stigende fødevarepriser har vækket danskernes interesse for at reducere madspild, bekræfter Too Good To Go.