09.10.2018 | Samfund
CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank
Efter bankens store hvidvasksag, mener CBS’s direktion ikke, at Danske Bank er det rigtige forbillede for de studerende.
CBS vil ikke lave fremtidige samarbejdsaftaler med Danske Bank før de ansætter ny ledelse og får genetableret deres troværdighed.
Danske Bank har efterhånden et så plettet ry, at Copenhagen Business School, CBS, ikke vil arbejde sammen med banken i fremtiden.
”Direktionen på CBS har på baggrund af sagen om hvidvaskning i Danske Bank besluttet at bremse for nye samarbejder med banken. Der bliver for nuværende ikke indgået nye samarbejder mellem CBS og Danske Bank. Det er besluttet efter sagen om hvidvask for muligvis langt over en billion danske kroner via bankens estiske filial,” skriver direktionen på CBS’ intranet.
Læs også: Diktatur har hvidvasket 18 mia. kr. gennem Danske Bank
CBS får støtte til forskningsprojekter af banken, og så er Danske Bank også universitetets egen bank. Derudover er Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, også ansat som adjungeret professor på uddannelsesinstitutionen.
Beslutningen kommer efter flere henvendelser til CBS-direktionen i lyset af bankens hvidvaskskandale.
”Vi har brugt de seneste dage på at få et overblik over vores samarbejder med Danske Bank og vores handlemuligheder,” konstaterer CBS’s direktion.
CBS vil have ansvarlige forbilleder
Direktionen understreger i forbindelse med udmeldingen, at det også handler om, at CBS vil promovere- og udvikle ansvarlighed, også i ledelse, hos de studerende.
”Det er en meget alvorlig sag om hvidvask af enorme summer og ledelsessvigt i den forbindelse, som er kommet frem i lyset. Der er ingen tvivl om, at Danske Banks topledelse har svigtet sit ledelsesansvar, sine medarbejdere og det danske samfund. Det er også åbenlyst, at topledelsens ageren ikke er et forbillede for vores studerende,” skriver CBS’ rektor Per Holten-Andersen i meddelelsen på intranettet og fortsætter:
Læs også: CBS kåreer Lise Kingo til årets Æresalumne 2018
”Vi har derfor besluttet, at CBS ikke vil indgå nye samarbejder med Danske Bank, før der udpeges en ny topledelse, og denne har vist, at den gennem en kritisk dialog med omverdenen vil søge at genskabe den tabte tillid til banken.”
De samarbejder som CBS på nuværende tidspunkt har med banken vil fortsætte. Universitetet er nemlig som offentlig institution ”nødt til at overholde sine nuværende kontraktlige forpligtelser,” som det fremgår af meddelelsen på intranettet.
- SN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.