09.10.2018  |  Samfund

CBS stopper fremtidigt samarbejde med Danske Bank

Efter bankens store hvidvasksag, mener CBS’s direktion ikke, at Danske Bank er det rigtige forbillede for de studerende.

Danske Bank har efterhånden et så plettet ry, at Copenhagen Business School, CBS, ikke vil arbejde sammen med banken i fremtiden.

”Direktionen på CBS har på baggrund af sagen om hvidvaskning i Danske Bank besluttet at bremse for nye samarbejder med banken. Der bliver for nuværende ikke indgået nye samarbejder mellem CBS og Danske Bank. Det er besluttet efter sagen om hvidvask for muligvis langt over en billion danske kroner via bankens estiske filial,” skriver direktionen på CBS’ intranet.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Læs også: Diktatur har hvidvasket 18 mia. kr. gennem Danske Bank

CBS får støtte til forskningsprojekter af banken, og så er Danske Bank også universitetets egen bank. Derudover er Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, også ansat som adjungeret professor på uddannelsesinstitutionen.

Beslutningen kommer efter flere henvendelser til CBS-direktionen i lyset af bankens hvidvaskskandale.

”Vi har brugt de seneste dage på at få et overblik over vores samarbejder med Danske Bank og vores handlemuligheder,” konstaterer CBS’s direktion.

CBS vil have ansvarlige forbilleder
Direktionen understreger i forbindelse med udmeldingen, at det også handler om, at CBS vil promovere- og udvikle ansvarlighed, også i ledelse, hos de studerende.

”Det er en meget alvorlig sag om hvidvask af enorme summer og ledelsessvigt i den forbindelse, som er kommet frem i lyset. Der er ingen tvivl om, at Danske Banks topledelse har svigtet sit ledelsesansvar, sine medarbejdere og det danske samfund. Det er også åbenlyst, at topledelsens ageren ikke er et forbillede for vores studerende,” skriver CBS’ rektor Per Holten-Andersen i meddelelsen på intranettet og fortsætter:

Læs også: CBS kåreer Lise Kingo til årets Æresalumne 2018

”Vi har derfor besluttet, at CBS ikke vil indgå nye samarbejder med Danske Bank, før der udpeges en ny topledelse, og denne har vist, at den gennem en kritisk dialog med omverdenen vil søge at genskabe den tabte tillid til banken.”

De samarbejder som CBS på nuværende tidspunkt har med banken vil fortsætte. Universitetet er nemlig som offentlig institution ”nødt til at overholde sine nuværende kontraktlige forpligtelser,” som det fremgår af meddelelsen på intranettet.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere